× Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
    Hem / Nyheter / Endast hemmavinster i Nordallsvenskan

Endast hemmavinster i Nordallsvenskan

Det blev bara hemmavinster när Nordallsvenskan startade i helgen. Bodens BS vann ganska klart med 15-5 mot Piteå BK. De andra tre hemmavinnarna var Wilhelmina, Flash och Fjällräven.

Bodens BS, som nu är tillbaka i Nordallsvenskan, tog emot Piteå BK. Boden visade ganska snart att man har kvalitet för att ta sig tillbaka till Elitserien. Efter tre serier ledde man med hela 14-1 och hade därmed säkrat en vinst i första omgången. Segersiffrorna skrevs till 15-5.

Individuellt hade Bodens Staffan Bergdahl 951. Bäst i Piteå Linus Aldrin med 867.

Piteå började bäst i Kiruna

Kirunalaget Fjällräven som var tvåa i fjolårets Nordallsvenska tog på lördagen emot Piteå BK. Bortalaget började allra bäst och vann första serien med 3-2. Fjällräven kontrade dock och vann både andra och tredje serien med 5-0 och hade därmed säkrat segern redan efter tre serier. Piteå minskade på avståndet med Fjällräven, men hemmalaget vann med 14-6.

I Fjällräven hade Tommy Petersen 866, Filip Axheim bäst i Piteå BK med 829.

Domsjö pressade Flash
Fjolårets vinnare i Nordallsvenskan, Härnösandslaget Flash, startade årets säsong med att ta emot Domsjö. Bortalaget Domsjö startade starkast och tog ledningen med 3-2. Flash vann andra serien med 4-1 och det var jämnt in i sista serien där Flash kunde avgöra och vinna med 11-9.

Individuellt toppade Domsjös Thomas Vännman med fina 969. I Flash var Björn Wedin starkast med 923.

Wilhelmina vände mot Prana

Även matchen mellan Wilhelmina och Prana blev en jämn historia. Bortalaget Prana började bäst med 4-1 , men Wilhelmina kontrade snabbt med 5-0. De två avslutande serierna blev jämna, men Wilhelmina kunde vinna med 11-9. Stefan Rynell i hemmalaget matchbäst med 794.

Text: Thord Lagercrantz
This is a mailto link