Hem / Nyheter / BK Ax tog tidig ledning i Mellanallsvenskan

BK Ax tog tidig ledning i Mellanallsvenskan

I säsongens första omgång i Mellanallsvenskan var det bara ett lag som lyckades ta full pott på sin bortasväng, och det var BK AX som därmed tar en mycket tidig ledning i serien med 4 poäng.
BK Ax inledde alltså årets serie med dubbel bortamatch. I den första matchen var det Vimmerby som stod för motståndet. Det var också Vimmerby som inledde matchen bäst och tog en tidig ledning med 3-2 efter första serien. Efter det var det dock Ax för hela slanten som vände direkt med 4-1 i andra serien. 4-1 blev sedan ett gångbart resultat, då Ax vann även de båda sista serierna med samma siffror, vilket gav slutresultatet 14-6 till bortalaget. Bäst i matchen blev dock hemmalagets Robin Stefansson med 896. Felix Möller i Ax var dock inte mycket sämre med sina 893.
 
Ax åkte sedan vidare till Gamleby för dagens andra match. Till en början fortsatte 4-1 att vara ett gångbart resultat då Ax snabbt tog ledningen med 8-2 efter 4-1 och 4-1 i de två första serierna. När det sedan blev 3-2 til Ax i tredje serien så var matchen avgjord och det hjälpte föga att Gamleby vann sista serien med 3-2. Slutresultat således 13-7 till Ax. Andreas Holm blev förste man i Ax över 900 den här säsongen med sina 921. I Gamleby kom Gottfrid Wilensjö nära 900 men missade med 2 pinnar och fick ihop 898.
 
AIK parkerar på en andraplats i tabellen efter dagens första omgång. Detta efter en övertygande hemmaseger mot Team Baltzar. Även i den här matchen var 4-1 ett mycket gångbart resultat i serierna, då AIK vann samtliga serier med dessa siffror. Slutresultat 16-4 till hemmalaget och det blev även mycket höga totalsiffror för AIK som fick ihop hela 7218. Bäst i AIK, som hade samtliga mannar över 800, blev Elliot Crosby som slog säsongens första 1000-poängare med sina 1008. Mycket nära 300 blev det också med 297 i andra serien. Marcus Hilmersson blev bäst i Baltzar med 884
 
Baltzar å sin sida får se sig parkerade i andra ändan av serien efter sina dubbla bortamatcher. Detta efter ytterligare en förlust, då den andra matchen inte slutade mycket bättre än den första. I den här matchen var det Matteus-Pojkarna som stod för motståndet och det var mycket nära att det blev en kopia av matchen innan. M-P vann de tre första serierna med, gissa om ni kan, 4-1. I sista serien lyckades dock Baltzar ta två banpoäng, så matchen slutade 15-5 till Matteus-Pojkarna istället för 16-4. Victor Forss i hemmalaget slog matchens högsta siffror med sina 937. Elliot Moulin blev bäst i Baltzar med 879.
 
Nykomlingarna BK Taifun fick nästan tuffast tänkbara start i årets Allsvenska, då de fick åka till Säffle och möta hemmastarka Tegnér. Och som nykomlingar hade de inte jättemycket att sätta emot när Tegnér satte fart redan från början. Återigen, 4-1 x 3 och Tegnér hade vunnit matchen efter tre serier. Taifun lyckades sedan putsa siffrorna något genom att vinna sista serien med 3-2 till slutresultatet 14-6 för hemmalaget Tegnér. Säsongens första 300 och omgångens högsta slagning kom i den här matchen och båda gjordes av hemmalagets Mattias Nilsson som med sina 1056 fick en kanonstart på säsongen. Justin Karlsson i Taifun fick ihop respektabla 902
 
Nästa nykomling i Mellanallsvenskan, Västerås SK BK, fick en betydligt bättre start på säsongen. De fick inleda på hemmabanor och spelade mot BK Örnen och gjorde det med den äran. Hemmalaget Västerås tog kommandot från början genom att vinna första serien med 3-2 och sen släpptes aldrig den ledningen. 3-2 blev 7-3, 7-3 blev 10-5 och till slut blev det 14-6. Stark start på säsongen från Västerås. Bäst i matchen blev dock bortalagets Robin Pettersson som fick ihop 897, även om hemmalagets Eric Nordström inte var långt ifrån med sina 894
 
Ytterligare en nykomling i Mellanallsvenskan, BK Kåess från Skara, fick inleda årets säsong med ett mycket viktigt Skaraborgsderby mot Team Mariestad. Det är bara ca 4 mil mellan Skara och Mariestad, så undertecknad kan gissa att det var två taggade lag som samlades i Skara. Teamet från Mariestad var det som inledde matchen starkast och tog ledningen med 3-2. Men Kåess ville definitivt annat och kvitterade i andra med 3-2 till sin sida. Sen fortsattde Kåess på den inslagna vägen och vann tredje serien med 4-1 och sista serien med 3-1 till slutresultatet 12-7 för hemmalaget Numera vetaran Mattias Tiveljung i Skara blev bäst i matchen med 906, medan Per Bergqvist blev bäst i Mariestad med 804.
 
Det sista laget som spelade dubbel bortamatch i första omgången var Sundbyberg, som hade långresa till Värmland. Första matchen spelades i Hagfors mot BK Bågen Där var det länge en mycket jämn och spännande match. Hemmalaget Bågen vann första serien med 3-1. Sundbyberg vände sedan på matchen genom att vinna med 4-1 i andra serien, och såg ut att gå mot vinst efter ha tagit 3-2 i tredje serien och hade 8-6 inför sista serien. Då vaknade Bågen ordentligt, slog drygt 200 poäng högre än i någon annan serie tidigare och vann sista serien med 5-0 och hela matchen med 11-8. Stefan Biehl i hemmalaget bäst i matchen med 883. Mikail Andersson bäst i Sumpan med 844
 
Sundbyberg behövde dock inte åka hem helt lottlösa, då de lyckades knipa en poäng i matchen mot Nobel i Karlskoga. Det var Sundbyberg som inledde bäst när de tog 4-1 i första serien. I de båda mittensierierna hade Nobel marginalerna på sin sida, då de vann andra serien med 3-2 efter att totalen vunnits med 8 pinnar och i tredje serien blev det återigen 3-2 trots förlorad totalpoäng. Till slut blev matchen oavgjord, då även sista serien slutade 3-2 till Nobel. 10-10 och en poäng till vardera lag. Mikail Andersson återigen bäst i Sumpan och den här gången också bäst i matchen med sina 897. Nicklas Odbert bäst i Nobel med 845.
 
Skribent: Christian Holmén