× Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
    Hem / Nyheter / 4 lag obesegrade i Sydallsvenskan

4 lag obesegrade i Sydallsvenskan

Fyra lag är fortsatt obesegrade efter två omgångar i årets Sydallsvenska. Bulltofta, Team Clan F, Team Pergamon och Örgryte har alla startat serien på bästa sätt.

I toppen på serien återfinns för tillfället Bulltofta, som var det enda laget under dagens omgång som lyckades vinna på bortabanor i Sydallsvenskan. Bulltoftas dag inleddes med resa till Göteborg där Kabaré stod som motståndare i första matchen. Och det var också hemmalaget som inledde bäst. 3-2 i första serien och 4-1 i andra serien och göteborgarna hade en betryggande ledning. Men då vaknade bortalaget till ordentligt och vann tredje serien med 4-1 och när Kabaré totalt tappade spelet i sista serien kunde Bulltofta avgöra med en 5-0 serie och vinna matchen med 12-8.
Matchens bästa spelare återfanns i hemmalaget, Kristoffer Klasson fick ihop fina 965. Oliwer Andersson bäst i Bulltofta med 906

Bulltofta åkte sedan vidare till Tidaholm och match mot Marbodal och där fullbordades en perfekt bortaresa. Återigen var det hemmalaget som startade starkast då Marbodal vann med 3-2 i första serien. Sen var det dock bortalaget för hela slanten och Bulltofta vann samtliga återstående serier med 4-1, vilket ledde till slutresultat 14-6 i bortalagets favör. 
Joakim Wetterstrand i Marbodal blev matchbäst med 887 och Patrik Ahlgren blev bäst i Bulltofta med 872

Team Clan har inlett årets serie med två hemmamatcher, och två mycket höga slagningar. I dagens match mot Kulladal F så blev det återigen över 7000 poäng i totalslagning och en nästan perfekt match då slutresultatet landade på 19-1 till hemmalaget. Det var endast i den första serien som Kulladal lyckades knipa en poäng. 
I ett Clan som hade 4 man över 900 blev Alexander Tigerstrand bäst med sina 982. Bengt Petersson bäst i Kulladal med 860.

Kulladal hade inte mycket bättre lycka i sin andra match för dagen. Den här gången stod Varta för motståndet i Vimmerby. Liksom Clan i matchen innan, så tryckte Varta på gaspedalen från början och åkte ifrån Kulladal. 4-1, 3-2, 4-1 och 4-1 slutade serierna och matchen vanns av hemmalaget med 15-5.
Robin Rehn i Varta bäst i matchen med 909 medan Peter Eriksson blev bäst i Kulladal med 868.

Team Pergamon har även de inlett året med två hemmamatcher och även de har inlett med två matcher med över 7000 poäng. Den här omgången ökade Pergamon till och med lite och slog över 7100. IK Sterling som stod för motståndet hade därmed inte speciellt mycket att sätta emot i matchen, som till sist stannade på 16-4 till Pergamon. Pergamon samlade återigen samtliga över 800 och bäst blev Andreas Kleinschnittger med 953. Fredrik Westerberg i Sterling fick ihop 906 och blev bäst hos gästerna.

Örgryte är alltså det sista laget som har inlett seriens två första omgångar utan förlust. Detta efter dagens hemmamatch mot BK Thule. Ett Thule som egentligen aldrig hade någon chans i det här mötet. Örgryte tog en tidig ledning med 4-1, som de sedan förvaltade genom att vinna med 5-0 och 4-1 i de två följande serierna. Matchen slutade till sist 16-4 till hemmalaget utan någon större dramatik.
Lasse Lundahl i Örgryte var ensam i matchen över 900 med sina 944, medan Conny Johnsson blev bäst i Thule med sina 787

Thule fortsatte sedan sin vistelse i Göteborg med match mot BK Virveln. I den här matchen var Thule med från start och var även det starkare laget till att börja med 6-4 var ledningen till bortalaget efter två serier. Virveln kom dock igen och både kom ikapp och förbi i de två avslutande serierna 4-1 och 3-2 gav slutresultatet 11-9 och dubbel förlust för Thule som får komma igen i nästa omgång.
Mathias Ulfhielm bäst i matchen med 894. Robin Svantesson bäst i Thule med 810

Förutom Bulltofta så var Lunds BK Mamba det enda bortalaget under dagen som fick med sig poäng hem. LuMa inledde dagen i Forsheda, och det var hemmalaget som snabbt tog ledningen och de allra flesta trodde nog att Forsheda skulle ta hem full pott när de hade 9-6 inför sista serien. Men bortalaget ville annorlunda och lyckades plocka hem en 4-1 ett seger i sista omgången och plocka en poäng genom slutresultat 10-10. Det är inte över förrän det är över.
Viktor Borglin i Lunds BK Mamba på ordentligt spelhumör fick ihop 984 medan Hans-Ingmar Jansson blev bäst i Forsheda med 890

Det blev dock inga fler poäng för Lunds BK Mamba, då resan fortsatte till Höganäs. Hemmalaget Höganäs satt ribban högt direkt och vann de båda första serierna med 4-1 och det hjälpte inte så mycket att LuMa vann tredje serien med 3-2 då Höganäs tog gruvlig revansch på det genom att vinna med 5-0 i sista serien. 15-5 i Höganäs favör.
Arnar Jonsson i Höganäs smällde in fina 981 medan Jörgen Lindberg blev bäst i bortalaget med 848.

En av de mer spännande matcherna för dagen tog plats i Olofström, där hemmalaget tog emot Femtionian. Olofström inledde matchen mycket starkt och tog en stabil ledning med 8-2 efter två serier. Där och då var det inte mycket som talade till Femtionians fördel. Då tappade hemmalaget sitt spel fullständigt, och Femtionian vann tredje serien med 4-1. 4-1 som nästan blev 5-0, då Olofström lyckades vinna sin poäng med slagningen 318 poäng på det vinnande banparet. I sista serien var det nog sedan både hopp och förtvivlan från båda sidor, men till sista var det Olofström som drog det längsta strået och vann serien med 3-2 och matchen med 11-9. Detta efter att man tog ett av de avslutande banparen med endast 1 pinne!
Matchbäst blev Jenny Wegner i Femtionian med 937. Stefan Johansson bäst i Olofström med 886.