× Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
    Hem / Nyheter / 300 av Janina i Mercis seger mot Hammarby

300 av Janina i Mercis seger mot Hammarby

Det blev hemmalagens dag i damernas Elitserie. BK Högland besegrade BK Hallandia och BK Merci vann mot Hammarby IF BF där Mercis Janina Lindberg inledde med 300.
– Jättekul för egen del och en viktig seger för laget, säger en glad Janina Lindberg.

Efter två säsonger i nödlösningen Hallsbergs bowlinghall, när hemmahallen i Örebro lade ner, var BK Merci tillbaka i på Strike & Co i Örebro och det blev en fin återkomst för laget som vann mot gästande Hammarby IF BF.

– Det var en viktig match och vinst. Hammarby är ett av de lag vi måste slå, särskilt på hemmaplan. Vi gav aldrig upp och det visade vi verkligen när vi vände underläge med 50 käglor i totalen i den tredje serien till att vinna den serien med lika mycket och på så sätt punktera matchen. Det är små detaljer som vi tränat på och vi kämpar tills sista slaget är slaget, säger Janina Lindberg.

BK Merci tog hem de två första serierna med 4-1 och 3-1, efter att ett bord slutat oavgjort i den andra serien. Med 7-2 i bagaget efter halva matchen kunde hemmalaget punktera mötet i den tredje serien genom att ta en ointaglig ledning 10-4 och sen vinna med totalt 12-7.

300 av Janina trots lite träning

BK Merci har en bredare trupp i år med fler spelare vilket är viktigt för laget enligt Janina som själv inte har tid att vara med på alla matcher.

– Tidigare säsonger har det var precis så vi fått ihop lag till varje match så det känns stabilare nu att få ihop ett bra lag till varje match och själv slippa ha dåligt samvete, förklarar Janina Lindberg vidare. 

 Janina var klart matchbäst idag med 941 och i den första serien mot Hammarby blev den en 300-serie, något Janina inte alls hade räknat med när hon vaknade i morse. 

 Med tanke på den lilla träningsmängd jag hade inför dagens match så var det verkligen överraskande att jag lyckades, säger Janina som därmed slagit tre perfekta serier i tävlingssammanhang.  

I par med Emelie Tiveljung, 862, blev det också fyra vunna banpoäng. I Hammarby var Amanda Engström i topp individuellt med 839. 

Högland stod emot nykomlingarna Hallandia

I Nässjö tog BK Högland emot nykomlingarna BK Hallandia. Hemmalaget drog ifrån med 4-1 i den första serien och 8-2 efter halva matchen. Hallandia vann sedan den tredje serien med 4-1 och höll liv i matchen in i slutrundan men där var hemmalaget återigen det starkare laget och kunde gå ifrån och vinna med slutresultet 13-7.

I ett hemmalag med tre spelare över 800 individuellt var Lisa Lindell bäst med 850. Hos gästerna toppade Sandra Granfeldt med trippel i sjuor, 777.

I morgon söndag tar BK Cahoot emot BK Hallandia i helgens tredje och sista match i damernas Elitserie. 

Länk till matchresultat och tabeller!