Hoppa till sidans innehåll

Till alla föreningar

04 JUN 2015 11:20
Utskick mailat till alla föreningar med korrekt kontaktmail i IdrottOnline.
  • Skapad: 04 JUN 2015 11:20

Från i år har vi valt att inte öppna upp möjligheten för er att skicka in årsrapport via IdrottOnline utan istället vill vi att ni tar er tid att uppdatera ert medlemsregister, tillsätter roller (framförallt ordförande, kassör och sekreterare) och ser till att alltid ha aktuella kontaktuppgifter i er IdrottOnline-sida.

 

  • Medlemsregistret – där lägger ni in alla era medlemmar, även de som är ledare eller stödmedlemmar. Riksidrottsförbundet (RF) hämtar information från medlemsregistret för sitt underlag när de fördelar bidragen till de olika idrotterna (SF-bidraget).


  • Tillsätta roller – att tillsätta ordförande, kassör och sekreterare är obligatoriskt då det är de som är juridiskt ansvariga för föreningen.

    Vi vill också gärna att Tränare Steg 1, Tränare Steg 2 samt Tränare Steg 3 tillsätts på de medlemmar hos er som är godkända efter utbildning, vilket underlättar utifall vi gör utskick riktade direkt till dem samt får en bra överblick på tränare i bowlingsverige. (Steg 1 och 2 läggs till av SDF och Steg 3 tillsätts av SvBF).

    Ni kan även tillsätta andra relevanta roller som finns tillgängliga, bl a om ni har någon ungdomsansvarig, utbildningsansvarig eller idrottslyftsansvarig.

    Den som innehar rollen huvudadministratör eller klubbadministratör har behörighet att redigera i medlemsregistret och för att ni inte ska vara sårbara så är det bra om det inte bara är en person som har tillgång till detta. För att ändra huvudadministratör så måste ordförande, kassör eller sekreterare som är angiven i IdrottOnline meddela IdrottOnline-supporten på RF.

  • Kontaktuppgifter – vi hämtar endast adress och mailadress från IdrottOnline när vi gör utskick och även då vi skickar fakturor så det är viktigt att ni har aktuella uppgifter så ni får ta del av all information och kommer till rätt person i er förening.

 

Om ni inte har kommit igång med er IdrottOnline-sida än så börjar ni här. För att kunna göra detta samt uppdatera kontaktuppgifter måste föreningen ha ett organisationsnummer, vilket är obligatoriskt för alla idrottsföreningar sedan 2011-01-01.

Behöver ni hjälp på vägen så hittar ni frågor och svar, manualer och kontaktuppgifter till IdrottOnline-supporten på www.idrottonline.se under Support. Eller så är ni välkomna att maila till oss på kansliet, This is a mailto link.

 

 

Med vänlig hälsning
Anette Karlsson, IdrottOnline-ansvarig SvBF

 

PDF

Skribent: Anette Karlsson

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

Projektstöd IF barn-o ungdomar 2020

 SUL

BHL
Inbjudan

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB
Enklare Ekonomi 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info