Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev 2015-09-24

24 SEP 2015 12:37
Nya Nyhetsbrevet
  • Skapad: 24 SEP 2015 12:37

Hemsida | Skicka vidare | Prenumerera | Avprenumerera
 
Nya nyhetsbrevet
Som ordförande i SvBF ser jag detta som ett avstamp till att förbättra vår kommunikation i alla delar där nyhetsbrevet är en del, den nya organisationen en annan, men framförallt en kraftsamling när det gäller rekrytering av medlemmar som gör att vi får fler aktiva i vår verksamhet. Efter årsmötet ska de prioriterade aktiviteterna vara i fokus för att nå målen i VI 2016. Välkomna från distrikt, föreningar och bowlinghallar/sponsorer/bowlingindustrin att se till att ni finns med i nästa nyhetsbrev.  Vi ses i nästa nyhetsbrev i december! Ulf Sjöblom, ordförande

Individuella SM 2015-16
Årets individuella SM kommer att spelas i Falköping. För första gången spelas samtliga individuella SM distanser på en ort! Klubbarna ges möjligheten att med samtliga medlemmar resa till SM för en gemensam avslutning av säsongen. Nytt är att SM för ungdomar och juniorer får egna klasser A och B. Vi anpassar en ny klass till det nu populära 50 +.

Efter några år med låga deltagarsiffror i Elit SM kommer en särskild elitklass för damer och herrar att spelas inom individuella SM.
Finalspelet i elitklasserna kommer att spelas i samband med SM veckan sommar och kommer där att TV sändas.


Utbildning
Vi kommer att erbjuda både web-baserade och fysiska utbildningar riktade till både spelare och tränare/coacher under hösten. Dessa kommer annonseras ut på hemsidan i god tid innan kursstart.

Under tidig höst utbildas samtliga ledare för nya Steg 3 tränarkursen, detta innebär att vi inom kort kommer skicka ut inbjudan till dom tränare som idag är innehavare av nya steg 2 diplomet.


Barn Bowlar Grattis
Bowlingföretagarna har haft över 11.000 barn som under sommaren bowlat runt om i landet. De efterfrågar nu hjälp med att rekrytera dessa barn in i vår verksamhet! Hur ska vi tillsammans ta vara på detta unika tillfälle?

Marknad
Ett utkast till Marknads/Marknadskommunikationsplan presenterades på ordförandekonferensen tidigare i år. En rad aktiviteter har startats såsom detta Nyhetsbrev som ska placeras på Swebowl. Ett styrdokument till bättre utnyttjande av FaceBook är framtaget. En person är utsedd att skriva pressartiklar. Ett marknadsmöte är under planering med SBHF.

Mycket arbete återstår att göra. Lars Andersson i styrelsen slutar och ett överlämnande ska ske till hans efterträdare.


Information från våra distrikt:
Stockholms BF;  vi jobbar just nu med nyrekrytering i form av att vi planerar prova på-aktiviteter tillsammans med Stockholms hallägare. 

Våra juniorer har hunnit spela säsongens första GP-tourtävling  och till vår Junior League har 13 st. 3-mannalag anmält sig.

Träningarna med Team Stockholm är inplanerade och ca 20 ungdomar har anmält sig och vill vara med.

Skånes BF;  vi jobbar med att vidareutbilda de äldre spelarna som är en stor del av den totala andelen bowlare, genom att ha träningstillfällen för de vuxna spelarna.

Närmast är det i Hörby den 27 september med två pass, 9-12 och 13-16. Fokus är att vidareutveckla spelet och ta det till nya nivåer även för de som har många års spel bakom sig.


Idrottslyftet
Det finns medel kvar att söka för 2015. Ni kan söka för era ungdomar upp till 25 år. Behålla är ett prioriterat område för Idrottslyftet 2015, så skynda er att söka om ni ännu inte gjort detta. Ni som inte sökt tidigare, kika på lite extra på paketalternativen.
Nya direktiv på väg för Idrottslyftet 2016 - vi återkommer till detta i början av nästa år!


Oljeprofiler
Från seriestarten är det nu möjligt att presentera vilken profil som seriematcherna skall spelas på. Detta har tagits emot mycket positivt och redan nu har ca 75 % av alla matcher en angiven profil. Om ni vill titta på den profil ni skall spela på vid helgens bortamatch så kan ni bara klicka på vald profil under tabellerna får ni upp en PDF för den valda profilen.

Vi hjälper de som känner sig osäkra på hur man lägger ut profilen eller har andra frågor kring detta - skicka frågor till This is a mailto link


Vill du synas?
Nyhetsbrevet skickas ut till alla våra föreningar, ligger på vår hemsida och på vår facebooksida!
Vill du som företag, samarbetspartner synas på vårt nyhetsbrev kontakta oss på This is a mailto link


Svenska Bowlingförbundet, Ljusnevägen 3, Box 4044, 128 04 Bagarmossen
Tel: 08-55 610 610,
This is a mailto link  
Skribent: Lena Sulkanen
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

Projektstöd IF barn-o ungdomar 2020

 SUL

BHL
Inbjudan

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB
Enklare Ekonomi 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info