Hoppa till sidans innehåll

Information inför nästa säsong

24 APR 2015 14:18
Inför säsongsavslutningen är det som vanligt dags att informera om den administrativa delen av klubbarbetet inför säsongen 2015-2016.
  • Uppdaterad: 01 JUN 2015 10:17

Information om seriespelet

Anmäl nya lag eller avanmäl befintligt lag senast 21 maj till SvBF. All information beträffande Nationella Serien skickades ut den 15 april i separat epost. Ni hittar även informationen på hemsidan under Seriespelet och Nationella Serien. Vad som gäller för distriktsserierna - kontakta ert distriktsförbund.

 

Spelaravtal

Möjlighet för att skriva samarbetsavtal mellan två föreningar avseende:

1. Ömsesidigt samarbetsavtal mellan två föreningar (Blå Boken § K 6)

 

2. Individuella spelaravtal med annan förening (Blå Boken § K 7)

 

Avtalen gäller bara för en säsong i taget. Alla som haft avtal för säsongen 2014-2015 måste därför skicka in ett nytt avtal för säsongen 2015-2016. Avtalet kan tecknas i perioden 1/7 – 30/11 varje säsong. Avtalen finns att hämta på hemsidan under Föreningsinfo – blanketter.

 

Övergång, avregistrering samt återinträde

Övergång

Övergång inför nästa säsong görs på blanketten "Registreringsanmälan" till SvBF och skall vara kansliet tillhanda senast den 20 maj, underskriven av båda föreningarna och spelaren.


Övergång under pågående säsong kan som tidigare göras i perioden 15 september – 30 november, och då med en serieomgångs karens.

 

Avregistrering – nytt för i år! 

Spelare kan avregistreras i perioden 1 juli - 30 september.

 

Föreningen ska själva avregistrera de spelare som inte längre önskar att ha licens. Detta görs i BITS. Ni använder samma inloggning som till matchfakta, denna funktion kommer att vara tillgänglig från den 1/7.

 

  • För spelare som inte bestämt sig för hur de ska göra så kan föreningen vänta med avregistrering fram till 30 september. För att kunna avregistrera förutsätts att dessa spelare inte spelat tävlingar/serier efter 1juli 2015. 

 

Återinträde

Har man varit avregistrerad under ett helt spelår kan man söka inträde till vilken förening man önskar, förutsatt att moderföreningen inte "spärrat" spelaren (se Blå Boken - § K 5 punkt 1).

 

Hallicenser

Möjlighet att registrera era nya medlemmar med hallicens (25;-/säsong), så är de försäkrade på samma sätt som övriga licensierade spelare (se Blå Boken - § K 1punkt 2.3).

 

 

Administration av avgifter inför nästa säsong

Föreningarna kommer att faktureras vid två tillfällen: 

 

·   licensavgiften för respektive år baseras på antalet licensierade föreningen har per den 30/4

·   SDF tillämpar samma princip för licens- och föreningsavgifter avseende underlag för de totala
    licensavgifterna för den kommande säsongen  

 

Så går det till:

 

Senast den 20/5:

  • Föreningens licensavgift – antal medlemmar med aktiv licens under säsongen 2014-2015, samt de som gjort övergång under perioden september – mars.     

Senast den 20/8:

  •  Övergångsavgifter för spelare som gjort övergång inför ny säsong

             Föreningsavgift

             Anmälningsavgift för serien

             Ev. andra avgifter beslutade på årsmöte

 

Vissa avgifter omfattar en del till SvBF och en del till SDF. SDF har möjlighet att välja om de själva vill fakturera sin del, men flertalet kommer att låta oss (SvBF) fakturera allt. Om SDF valt att fakturera sina avgifter själv så får föreningen ytterligare faktura(or) från sitt SDF.

 

Föreningens kontaktuppgifter/styrelse/medlemmar

Via IdrottOnline uppdaterar ni alla era medlemsuppgifter digitalt och då uppdateras all information automatiskt på alla nivåer i IdrottOnline (Förening – SDF – SvBF – RF). Viktigt att ni registrerar alla era medlemmar i IdrottOnline, oavsett om de har licens eller ej.

Efter föreningens årsmöte uppdaterar ni även ordförande, kassör och sekreterare samt föreningens kontaktuppgifter.

 

  • Medlemsregistret är underlag för RF:s bidrag till sporten bowling. Ju mer korrekta och fullständiga uppgifter desto mer möjlighet för vår verksamhet.

  • Styrelsen är de som är juridiskt ansvariga för föreningen så det är viktigt att uppgifterna stämmer med verkligheten.

  • När vi gör utskick, oftast via mail, så gör vi det till de kontaktuppgifter som föreningen har registrerat i IdrottOnline. Så missa ingen information genom att ha aktuella uppgifter. Det uppskattas även av de som tidigare varit kontakt i föreningen.
     

Har ni inte aktiverat er IdrottOnline sida så kontakta RF via Aktivera IdrottOnline eller kontakta oss på This is a mailto link.

 

PDF

Skribent: Kansliet

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

Projektstöd IF barn-o ungdomar 2020

 SUL

BHL
Inbjudan

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB
Enklare Ekonomi 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info