Hem / Nya Swebowl.se

Nya Swebowl.se

Svenska Bowlingförbundets officiella organ, dess webb-plats har fått ett nytt utseende för första gången på många år. En del bowlare kommer inte att känna igen sig till en början, men förhoppningen är att alla snabbt lär sig hitta på den nya sidan, och kommer att uppskatta den. 

Tanken med den den nya Swebowl.se är att den ska vara modern och grafisk; stilren, enkel och snygg. Det ska vara en rejäl förbättring rent visuellt. Men samtidigt ska den nya sidan också vara mer dynamisk, det ska hända lite mer saker på den. Utöver det skall det också vara ett rekryteringsverktyg, det ska vara lätt att hitta för nya bowlare, och tanken är att det i framtiden ska finnas en tydlig ingång för alla nya bowlare som vill lära sig mer om bowling. 

Det ska vara lättast för nya bowlare att hitta på hemsidan, för mer rutinerade användare kan det vara så att det krävs mer än ett klick för att hitta alling. På den förra sidan fanns det alldeles för mycket saker på förstasidan, vilket gjorde den rörig och svårnavigerad. På den nya har vi flyttat runt lite saker men hoppas att det ska vara logiskt och enkelt att hitta det man söker. 

Om vi går uppifrån och ner på nya Swebowl.se så börjar vi med tre länkar högst upp. Där binds Bowlingförbundets tre webb-platser ihop, Swebowl.se, Bowlingens IT-system BITS och Utbildninsplattformen. 

Under följer huvudmenyn. Där har vi sorterat in all information under 5 rubriker: 
Landslag- där presenteras alla spelare i Team Sweden och det finns länkar till de mästerskap som spelas. 
Förbundsinformation - Den största informationsdelen av sidan. Där finns det mesta av informationen från SvBF samt regelverk och styrelseinfo. 
Ungdomsverksamhet - De unga är bowlingens framtid och därför kände vi att de behövde lyftas fram. Under Ungdomsverksamhet hittar vi Projektstöd, TSYA och SUL. 
Parabowling - Även Parabowlarna lyfts fram på nya Swebowl.se och tanken är också att utveckla deras sida ytterligare framöver. 
Kontakt - Kontaktuppgifter till alla på Svenska Bowlingförbundet, distriktsförbund och kommittéer. 

Nedanför de fem stora roterande bilderna som ger hela sidan en dynamisk, grafisk, känsla, syns tre, så kallade, "puffar". Där kommer tre aktuella ämnen finnas. Från start så kommer det finnas information om hemsidan, VM och en länk till Covid 19-sidan. Men när det är dags att anmäla lag till serien kommer det stå där, när det är tid att lämna in sin bidragsansökan till Projektstöd IF så kommer det finnas där. Aktuell information helt enkelt. 

På den gamla Swebowl.se fanns det tre (3!) olika länkar för att ta sig till de resultat och tabeller som finns i Bowlingens IT-system, BITS. Nu finns det två, en högst upp, och en väldigt stor under sidans tre inledande "puffar". Dessutom står det inte längre BITS eftersom ytterst få utanför bowlingens värld vet vad BITS är, utan nu står det: Resultat och tabeller, en mycket bättre förklaring. 

Under titeln "Aktuellt" följer sedan de sedvanliga nyheterna. Alla nyheter som inte rör ligan eller resultat i BITS finns på Swebowl.se, nyheter om landslag, internationella tävlingar, inspirerande artiklar om rekrytering eller något av andra vi skriver om i våra, ungefär, 500 artiklar per år. 

Mot slutet av sidan finns en länk till Idrottens Utbildningsplattform där Bowlingens alla digitala utbildningar finns att tillgå. 

För att behålla besökare som är intresserade av bowling har vi, nästan längst ner på sidan, lagt till en sektion som vi kallar: "Läsvärt". Här väljer vi ut några av de mest intressanta, tidlösa, artiklarna som vi tycker att så många som möjligt ska ta del av. Där kommer det finnas pärlor som "Tur och Bowling" och längre personporträtt på några av våra största stjärnor. 

I sidfoten finns sedan Svensk Bowlings samarbetspartners, en snabbmeny och kontaktuppgifter till Svenska Bowlingförbundet, samt länkar till våra sociala medier. 

Välkommen till nya Swebowl.se - vi hoppas att du kommer trivas och ser det som ett lyft för svensk bowling! 

Om du skulle hitta någonting som behöver uppdateras, en trasig länk eller bara en förbättringsmöjlighet, maila då This is a mailto link så tar vi hand om det.