Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Sjunde raka för AIK

(2022-12-04 18:48)
I Norra allsvenskan återtog AIK serieledningen. I Södra tog sig Hässle upp på tredje plats efter seger i ena matchen.
 
I damernas elitserie denna söndag blev det till slut Team X-Calibur BK som gick segrande ur den utmanande matchen mot BK Högland.
 
På lördag börjar den andra upplagan av FM Mattsson Christmas Tournament i Mora. Tävlingen är säsongens sista Europatourtävling och spelas mellan den 10-18/12. – Det blir ett starkt startfält, säger tävlingsansvarig Mikael Alfredsson.
 
Alla lag i Mellanallsvenska var under lördagen på plats på någon av de fyra olika sammandragen som spelades i Hagfors, Sundbyberg, Karlstad och Vimmerby. De som tagit sig till Hagfors och Sundbyberg fick även se perfekta serier
 
Topplagen Spader Dam och BK Högland tog klara segrar i damernas Elitserie på lördagen. Även Hammarby IF BF tog en övertygande hemmaseger mot gästande nykomlingarna BK Cahoot.
 
Höstens seriespel i Sydallsvenskan avslutades under lördagen med fyra minisammandrag i Malmö (Baltiskan), Höganäs, Göteborg och Partille. Och ett par lag i utsatta tabellägen tog dubbla vinster borta.
 
BK Kaskad befäster sin serieledning i herrarnas Elitserie efter en klar vinst på bortaplan mot Stureby BK och går in i juluppehållet som obesegrade. – Känslan är att vi blivit lite av en maskin som bara maler på, säger William Svensson i Kaskad.
 

Oden besegrade Calluna

(2022-12-03 16:24)
Oden närmar sig Calluna i och med dagens vinst, men Boråstjejerna toppar fortfarande den haltande tabellen i söder. I norrgruppen spelas inga matcher idag.
 
Det bjöds på både spänning och stämning i Partille när Team Pergamon vann toppmatchen mot IS Göta med 11-9. – Fredagsfeelingen är gånger tio efter den här segern, säger Martin Larsen.
 
Stureby BK tar på lördag emot obesegrade BK Kaskad i herrarnas Elitserie. – Målet är självklart att vinna, säger en laddad Max Ornered, coach i Stureby. IS Göta har hela tre bortamatcher i helgen med start redan ikväll fredag mot Team Pergamon.
 
Lite mer än en vecka har gått sedan damlandslagets guld i World Cup. Vi ställde några frågor till förbundskapten Robert Andersson som berättar mer om guldet i Australien, summerar mästerskapet och blickar mot kommande utmaningar.
 
I helgen samlades laget som ska spela Special Olympics World Summer Games tillsammans med fyra ytterligare spelare för träningsläger i Köping.
 
Imorgon öppnar anmälan till årets sista deltävling i Swedish Youth Tour. Tävlingen spelas i Jönköping den 27-29 december. I samband med sista deltävlingen genomförs även barometerfinalen den 30 december.
 
Passa på att nominera spelare till Team Sweden Youth Academy 2023. Nomineringarna behöver vara inskickade senast fredag 2 december till Svenska Bowlingförbundet.
 

Kaskad fortsatt obesegrade

(2022-11-27 19:13)
Det var en tuff söndag för hemmalagen i elitserien. En oavgjord match och i övrigt bortasegrar. I herrarnas elitserie blev slutade dessutom samtliga bortasegrar med 8-12.
 

Postadress:
Västmanlands Bowlingförbund
c/o Bellevuestadion, Tunbyvägen 91
722 23 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vastmanland@swebowl....

Se all info