Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SvBF


Till helgen är det dags för SM i 3-manna finalsteg 1 och 2. Damerna spelar i Jönköping och herrarna i Stockholm. Topp tre efter helgens spel får kämpa om medaljerna vid finalsteg 3 i Skövde i samband med SM-veckan.
 
Svenska Bowlingförbundet och Stockholms Bowlingförbund kommer att genomföra en studie kring bowlares upplevelse av spel på oljeprofiler med väldigt låg oljevolym. 16 spelare på olika spelnivå efterfrågas till studien som drar igång i januari.
 
Höstsäsongen i herrarnas Elitserie avslutades på tisdagen med match i Partille mellan Pergamon och Alingsås och om man ville se många strike så var Partille platsen där man skulle vara.
 

Sjunde raka för AIK

(2022-12-04 18:48)
I Norra allsvenskan återtog AIK serieledningen. I Södra tog sig Hässle upp på tredje plats efter seger i ena matchen.
 
I damernas elitserie denna söndag blev det till slut Team X-Calibur BK som gick segrande ur den utmanande matchen mot BK Högland.
 
På lördag börjar den andra upplagan av FM Mattsson Christmas Tournament i Mora. Tävlingen är säsongens sista Europatourtävling och spelas mellan den 10-18/12. – Det blir ett starkt startfält, säger tävlingsansvarig Mikael Alfredsson.
 
Alla lag i Mellanallsvenska var under lördagen på plats på någon av de fyra olika sammandragen som spelades i Hagfors, Sundbyberg, Karlstad och Vimmerby. De som tagit sig till Hagfors och Sundbyberg fick även se perfekta serier
 
Topplagen Spader Dam och BK Högland tog klara segrar i damernas Elitserie på lördagen. Även Hammarby IF BF tog en övertygande hemmaseger mot gästande nykomlingarna BK Cahoot.
 
Höstens seriespel i Sydallsvenskan avslutades under lördagen med fyra minisammandrag i Malmö (Baltiskan), Höganäs, Göteborg och Partille. Och ett par lag i utsatta tabellägen tog dubbla vinster borta.
 
BK Kaskad befäster sin serieledning i herrarnas Elitserie efter en klar vinst på bortaplan mot Stureby BK och går in i juluppehållet som obesegrade. – Känslan är att vi blivit lite av en maskin som bara maler på, säger William Svensson i Kaskad.
 

Oden besegrade Calluna

(2022-12-03 16:24)
Oden närmar sig Calluna i och med dagens vinst, men Boråstjejerna toppar fortfarande den haltande tabellen i söder. I norrgruppen spelas inga matcher idag.
 
Det bjöds på både spänning och stämning i Partille när Team Pergamon vann toppmatchen mot IS Göta med 11-9. – Fredagsfeelingen är gånger tio efter den här segern, säger Martin Larsen.
 
Stureby BK tar på lördag emot obesegrade BK Kaskad i herrarnas Elitserie. – Målet är självklart att vinna, säger en laddad Max Ornered, coach i Stureby. IS Göta har hela tre bortamatcher i helgen med start redan ikväll fredag mot Team Pergamon.
 
Lite mer än en vecka har gått sedan damlandslagets guld i World Cup. Vi ställde några frågor till förbundskapten Robert Andersson som berättar mer om guldet i Australien, summerar mästerskapet och blickar mot kommande utmaningar.
 
I helgen samlades laget som ska spela Special Olympics World Summer Games tillsammans med fyra ytterligare spelare för träningsläger i Köping.
 

facebook_logoyoutube_logotwitter_logo

bits2.0_logo

#enbanafritt_logo

Mixed DM

19/12 2022-31/1 2023

Forshallens Bowlingcenter, Tidaholm

Inbjudan - PDF

Anmälan/resultat

Västgöta DM

Kval i din bowlinghall

1/12 2022-12/2 2023

Inbjudan - PDF

Anmälan/resultat

Semifinaler och final 11/3 2023

Postadress:
Västergötlands Bowlingförbund
Ingalill Westerlund, Allégatan 12A
534 32 Vara

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vastergotland@swebow...