Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SvBF


EM i Ålborg inleds imorgon med singeldistansen. Först ut är Anna Andersson och Sandra Andersson kl 09.00. – Det har sett bättre och bättre ut på träningarna och det ska bli kul att det drar igång imorgon, säger förbundskapten Robert Andersson.
 

Möt EM-spelarna del 2

(2022-08-11 21:24)
Vi lär känna de svenska EM-spelarna lite extra. Vi möter Victoria Johansson, Sandra Andersson och Jenny Wegner.
 

Möt EM-spelarna del 1

(2022-08-11 21:12)
Vi lär känna de svenska EM-spelarna lite extra. I del 1 möter vi Anna Andersson, Josefin Hermansson och Cajsa Wegner.
 
Svenska Bowlingförbundet söker en utbildnings och systemansvarig. Läs hela annonsen här.
 
Imorgon drar damernas EM igång i Ålborg. Vid det senaste Europamästerskapet tog Sverige 11 medaljer och de går in som favoriter till mästerskapet i Danmark.
 
På fredag kl 14.00 öppnar anmälan till Swedish Youth Tour Nässjö. Den andra deltävlingen i ungdomstouren spelas den 27-28/9 samt 30/9-2/10.
 
Damernas EM spelas i Ålborg mellan den 12-20 augusti. Här finns speltider och info om alla distanser under mästerskapet.
 
Storm Lucky Larsen Masters är tillbaka efter pandemin. Tävlingen spelas i Helsingborg och drar igång i slutet av augusti. – Vi hoppas att många svenska bowlare tar chansen att spela på hemmaplan, säger Martin Larsen, sportsligt ansvarig.
 
Under helgen samlades 12 parabowlare för läger i Höllviken med Mia K. Årberg och Mikael Engström i ledningen. Schemat var fullt från morgon till kväll, där vi fyllde Staffanstorps bowlinghall för spel.
 
I förra veckan hade juniorlandslaget träningsläger i Eslöv inför kommande junior-EM i Wittelsheim. – Det känns som att hela laget är i fin fas inför EM, säger förbundskapten Moa Ekström.
 
Mattias Möller tilldelades tidigare i somras Höganäs Kommuns Idrottspris 2022. Det var en fantastisk överraskning, säger Mattias Möller till Skånes Bowlingförbund.
 

Hans Karlsson har avlidit

(2022-08-05 17:58)
Svenska Bowlingförbundet har nåtts av det ledsamma beskedet att Hans Karlsson har avlidit hastigt i onsdags. Han var engagerad i bowlingen på flera plan och var ansvarig för Svenska Bowlingförbundets informationsverksamhet under många år.
 
Det svenska damlandslaget laddade på lördagen upp i Hässleholm inför EM i danska Ålborg som inleds den 10 augusti. – Det är viktigt att vi får träffas, träna i grupp och prata ihop oss inför mästerskapet, förklarar förbundskapten Robert Andersson.
 
Imorgon har damlandslaget träningsdag i Hässleholm inför EM. – Det betyder mycket att få en dag tillsammans, säger Robert Andersson.
 
Är du nyfiken på hur det är att studera på bowlinggymnasiet i Nässjö? Den 10-12 augusti så arrangerar bowlinggymnasiet ett läger för alla som är intresserade av att gå på bowlinggymnasiet och som börjar nionde klass till hösten.
 

facebook_logoyoutube_logotwitter_logo

bits2.0_logo

#enbanafritt_logo

Ungdomsledarträff

28 augusti 2022

Götene

Anmälan sker till vastergotland@swebowl.se

Inbjudan - PDF

EBF Level 1

2-4 september 2022

Götene

Anmälan på utbildning.swebowl.se/login

Inbjudan - PDF

Postadress:
Västergötlands Bowlingförbund
Ingalill Westerlund, Allégatan 12A
534 32 Vara

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vastergotland@swebow...