Hoppa till sidans innehåll

Nya Distriktsmästarinnor och mästare

15 MAR 2016 19:23
Söndagen den 13 mars 2016 var det så dags att utse två distriktsmästarinnor och två distriktsmästare och allt avgjordes i Sollentuna Bowlinghall.
  • Skapad: 15 MAR 2016 19:23

Finalisterna som var totalt 33 i 4 klasser hade tagit sig till finalen genom att kval i sin hemmahall.

 

Alla finalister började med att spela 5 serier kval för att därefter spela Round Robin med utjämningsserie. Finalspelet gällde alla klasser utom damer open som tyvärr bara vara 3 finalister så de fick spela stegfinla över 2 serier där 3an möte 2an och segrarinnan i den matchen möte 1an från kvalet. 

 

Årets profil Tokyo visade sig orsaka problem hos många av finalisterna, så lite gnäll blev det från olika håll men vi kan ju inte utse distriktets bästa spelare på en lätta profiler men tävlingsledningen har sagt att nästa år kommer man välja en lättare profil men vad det blir får vi se då.

 

När klockan nästa var halvsju på söndagskvällen hade vi så äntligen fått fram fyra nya spelare som kan titulera sig distriktsmästare eller mästarinna fram till nästa DM final någon gång under mars 2017.

 

Mästarna och mästarinnorna heter:

Lena Fertig, BK Ene

Damer Open och direktkvalificerad till Upplands Rankingfinal

Kim Wikman, Bålsta BC

Herrar Open och är direktkvalificerad till Upplands Rankingfinal

Annsofi Holst, BK Flamman

Damer HCP

Rolf Ekström, BK Rullarna 

Herrar HCP

 

Hela resultatlistan finns här men givetvis finns den i BITS men utan tagen bonus

 

Tävlingsledningen kommer nu innan 2016/2017 kvalet till individuella DM göra en utvärdering både kring kvalet eftersom det fortfarande är en del klubbar som inte arrangerar kval men också över finalspelet kanske ska lägga finalspelet över två dagar, kval ena dagen och finalerna dagen efter. Som sagt vi får se vad vi kommer fram till.

 

Till sist vill tävlingsledningen framföra ett stort tack till samtliga finalister som kom till Sollentuna och kämpade för att tag sig vidare, även ett stort tack till publiken som var på plats och sist men inte minst till hallpersonalen som gjorde allt för att spelet skulle flytta på bra.

 

Bildspel från finaldagen finns här


Skribent: Tävlingsledningen
E-post: This is a mailto link

facebook-logo

Postadress:
Upplands Bowlingförbund
Bertil Pettersson, Strindbergsgatan 24 , lgh 1103
754 21 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: upplandsbowlingforbu...

Se all info