Hoppa till sidans innehåll

Norrtälje och Uppsala tog hem dagens DM medaljer

26 MAR 2017 15:36
Under söndagen arrangerade förbundet säsongens sista distriktsmästerskap för säsongen 2016/2017 då det skulle utses distriktsmästare i ungdoms- och junior DM.
  • Uppdaterad: 10 MAJ 2018 09:03

Alla 12 spelare (fem i junior och sju ungdomsklassen) började med att spela fem serier europeiskt och efter de spelade serierna gick topp fyra i varje klass vidare till round roubin och innebär att en spelare i juniorklassen skulle bort och tre i ungdomsklassen. 

I juniorklassen krävdes det 801 poäng för att gå vidare och i ungdomsklassen räckte det med 663 poäng för att gå vidare.

Round robin spelades som så att man spelade en serie amerikanskt där sämst resultat fick lämna finalen och så fortsätte spelarna att spela till det var en kvar i varje klass round robin.

I juniorklassen tog hemmaspelaren Bill Ström grep om finalen mot Albin Wase, Bwk Ankaret i ett tidigt skedde och tog med siffrorna 184 mot 155 hem DM-guldet i klassen, och det var han väl värd efter att ha missat medaljer förra helgen när Billy spelade final både i HCP och Open-klassen när individuella DM avgjordes i Sollentuna. Bronset gick till Andreé Lek-Herdin, Uppsala BC 90.

Stort grattis till alla tre

Silver - Albin Wase, Bwk Ankaret

Guld - Billy Ström, Uppsala BC 90

Bronset - Andreé Lek-Herdin, Uppsala BC 90

Ungdomsklassen

Var det blandade resultat för att ta sig fram till finalen som till slut stod mellan Niklas Karegård, Bwk Ankaret och Benjamin Hellström, Uppsala BC 90. I finalen var det jämnt när Niklas spelat tionde rutan så pressade hans resultat fram Benjamin till att börja med en strike för att ha chansen att ta hem guldet. Benjamin började med strike och i nästa slag blev det en sjua och var tvingad att spärra de som var kvar för att få till en roll-off, tyvärr så missade Benjamin och lämnade en kägla kvar så Niklas kunde ta hem DM-guldet med en poäng tillgodo, siffrorna skrevs till 162 mot 161.

Stort grattis säger vi till alla medaljörer

Silver - Benjamin Hellström, BC Pegasus

Guld - Niklas Karegård, Bwk Ankaret

Bronst - Clara Aneer, BC Pegasus

Alla resultat från kvalet och alla finalstegen hittar du här!

Resultaten från tävlingen finns även givetvis i BITS

Vid prisutdelningen idag delades det ut priser i form av pokaler och bowlingcheckar, men alla medaljörer ska också få DM-plaketter och dessa delas ut på årsmötet i juni. 

Upplands bowlingförbund vill avsluta med att tacka alla spelare, föräldrar och bowlinghallen för idag och hoppas vi ses vid kommande tävlingar.

Skribent: Peter Tidbeck
E-post: Adressen Gömd

facebook-logo

Postadress:
Upplands Bowlingförbund
Bertil Pettersson, Strindbergsgatan 24 , lgh 1103
754 21 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: upplandsbowlingforbu...

Se all info