Hoppa till sidans innehåll

Bålsta tog hem DM-guldet i Herrar HCP-klassen

19 MAR 2017 09:17
DM-guldet i Individuella DM finalen i Herrar HCP-klassen gick i år till Bålsta, i fjol gick guldet till Norrtälje.
  • Uppdaterad: 10 MAJ 2018 09:03

Lördagen 18 mars bjöd på fint väder och vad passar då inte bättre att vara i en bowlinghall och dela ut ett antal DM medaljer till våra duktiga bowlare i Uppland när det var dags för indiviudella DM finalerna efter ett antal månader av kval i hemmahallen. 

I år hade vi delat upp HCP- och Open-klasserna över två dagar. Bakgrunden till det är att det inte ska bli en lång dag och ge möjlighet till spelarna att kval in i båda klasserna.

Till herrklassen kom 16 spelare till start. Samtliga började med att spela fyra serier och därefter gick alla vidare till finalsteg två och spelade två serier till och hade resultatet från steg ett med sig.

Efter spelade sex serier gick topp åtta vidare till två karuseller (A och B) 

I a-karusellen gick placering 1,4,7 och 8 och till b-karusellen gick placering 2, 3,5 och 6. Karusellerna spelades över en serie AM där spelaren med lägst resultat inklusive HCP slogs ut och så fortsatte bägge karusllerna till det stod en segrare i varje karusell som mötes i DM-final också över en serie AM.

Finalen blev mycket spännande som pendlade mellan Bålsta eller Uppsala men till sist när sista slaget var gjort så stod Christian Elofsson, Bålsta BC som segrare i Herrar HCP genom att med endast 6 poäng marginal slog Billy Ström Uppsala BC 90 som tog silvret.

Bronset gick till Stefan Fredriksson och Robert Cedervall, BC Cobbers.

Stort grattis säger vi till samtliga medaljörer som erhåll bowlingcheckar och DM-planketterna kommer delas ut på Upplands årsmöte i juni.

Ett stort tack vill tävlingsledningen rikta till Sollentuna Bowlinghall för sitt engagemang att se till att allt fungerade super under dagen, men givetvis ett stort tack till spelare och publik.

Billy Ström Uppsala BC 90 - Silver

Christian Elofsson, Bålsta BC - Guld 

Skribent: Peter Tidbeck
E-post: Adressen Gömd

facebook-logo

Postadress:
Upplands Bowlingförbund
Bertil Pettersson, Strindbergsgatan 24 , lgh 1103
754 21 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: upplandsbowlingforbu...

Se all info