Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Utökning av damavtalen

16 MAJ 2014 10:12
Svenska Bowlingförbundet har beslutat att utöka damavtalen på rekommendation av ett förslag från Seriekommittén, vilket man informerade om i inbjudan till Nationella Serien som skickades ut den 15 april.
  • Uppdaterad: 07 AUG 2014 10:14

Vi har efter tillkomsten av det första damavtalet sett icke önskvärda konsekvenser. Damspelare som önskar spela fler matcher och/eller matcher mot tuffare motstånd har lämnat damföreningarna för att till en herrförening och kunna utnyttja möjligheten till damavtal och dubblering. En utveckling som varit kontraproduktiv gentemot det ursprungliga syftet att stärka damlagen och damserierna.

 

Från 1/7 kommer följande tre möjligheter finnas:

  • Befintliga avtalet – Dam som spelar i förening som saknar damlag i Nationella Serien får skriva avtal med en annan förening för spel i damernas Nationella Serie

 

  • Tillkomna avtalet – Dam som spelar i förening som saknar herrlag i Nationella Serien får skriva avtal med en annan förening för spel i herrarnas Nationella Serie (upp till allsvensk nivå)

·           Damers spelbarhet i förening med både herr- och damlag

Damer kan delta i både herr- och damlag helt utan restriktioner (upp till allsvensk nivå)

 

Samtliga avtal tecknas som tidigare från den 1/7 och gäller för en säsong. Hinner man inte innan den 21/5 att göra övergång, så går det att göra övergång under pågående säsong (efter 1/7), då med en serieomgångs karens (då, under förutsättning att föreningarna är överens).

Skribent: Peter Tidbeck

facebook-logo

Postadress:
Upplands Bowlingförbund
Bertil Pettersson, Strindbergsgatan 24 , lgh 1103
754 21 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: upplandsbowlingforbu...

Se all info