Hoppa till sidans innehåll

Uppsala tog hem DM-guldet i Herrar Open-klassen

19 MAR 2017 09:17
DM-guldet i Individuella DM finalen i Herrar Open-klassen gick i år till Uppsala, i fjol gick guldet till Bålsta.
  • Uppdaterad: 10 MAJ 2018 09:03

Herrar Open - Christer Plahn och Lars SjölundSöndagen 19 mars bjöd precis som lördagen på fint väder, så varför inte göra en repris och kliva in i en bowlinghall och dela ut lite DM medaljer till våra duktiga bowlare i Uppland när det var dags för indiviudella DM finalerna efter ett antal månader av kval i hemmahallen. 

I år hade vi delat upp HCP- och Open-klasserna över två dagar. Bakgrunden till det är att det inte ska bli en lång dag och ge möjlighet till spelarna att kval in i båda klasserna.

Till herrklassen kom 10 spelare till start. Samtliga började med att spela sex.
Efter spelade sex serier gick topp åtta vidare till två karuseller (A och B) 

I A-karusellen gick placering 1,4,7 och 8 och till b-karusellen gick placering 2, 3,5 och 6. Karusellerna spelades över en serie AM där spelaren med lägst resultat inklusive HCP slogs ut och så fortsatte bägge karusllerna till det stod en segrare i varje karusell som mötes i DM-final också över en serie AM.

Finalen blev någorlunda jämn till en början men med några tomrutor så slutade det med att DM-Guldet gick till Uppsala genom Lars Sjölund, BC Cobber's som slog Christer Plahn, Bålsta BC med siffrorna 194 mot 171.

Bronset gick till Kim Wikman, Bålsta BC och Mikael Andersson, Uppsala BC 90.

Stort grattis säger vi till samtliga medaljörer som erhåll bowlingcheckar och DM-planketterna kommer delas ut på Upplands årsmöte i juni.

Ett stort tack vill tävlingsledningen rikta till Sollentuna Bowlinghall för sitt engagemang att se till att allt fungerade super under dagen, men givetvis ett stort tack till spelare och publik.

Christer Plahn, Bålsta BC - Silver

Lars Sjölund, BC Cobber's - Guld

Skribent: Peter Tidbeck
E-post: Adressen Gömd

facebook-logo

Postadress:
Upplands Bowlingförbund
Bertil Pettersson, Strindbergsgatan 24 , lgh 1103
754 21 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: upplandsbowlingforbu...

Se all info