Hoppa till sidans innehåll

Nya klotregler

15 FEB 2019 07:29
Svenska Bowlingförbundet har beslutat att följa efter World Bowling och USBC i deras nya klotregler som förbundet antagit under det senaste året.
  • Uppdaterad: 15 FEB 2019 07:29

Under förra året beslutade sig det amerikanska bowlingförbundet för att göra ändringar i sina klotregler. Under vintern har Världsbowlingförbundet, World Bowling, diskuterat dessa ändring och i början på januari gick de officiellt ut med sina nya regler och på ett styrelsemöte i helgen bestämde Svenska Bowlingförbundet att ändra sina regler.


- Grundregeln är att balanshålen kommer att förbjudas, säger styrelsens Carl Wikhede.


Ett balanshål är ett hål i klotet som du inte använder för varken finger eller tumme. Det kommer framöver att förbjudas. Reglerna gäller i Sverige från och med nu. De gamla reglerna finns kvar parallellt, och det är ännu inte beslutat när ändringen ska genomföras fullt ut.

Både USBC och World Bowling har satt gränsen till den första augusti 2020. Då slutar balanshål vara tillåtet internationellt. Men i Sverige har inte Svenska Bowlingförbundet bestämt när hålen som inte är till för att greppa ska försvinna. Dock tidigast första augusti 2020. 

Blå Bokens Kapitel B är uppdaterad med bägge regler.

 

Läs hela artikeln på hemsidan.

 

Skribent: Peter Tidbeck
E-post: Adressen Gömd

facebook-logo

Postadress:
Upplands Bowlingförbund
Bertil Pettersson, Strindbergsgatan 24 , lgh 1103
754 21 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: upplandsbowlingforbu...

Se all info