Hoppa till sidans innehåll

Ny F-lagsregel 2013/2014

13 SEP 2013 07:50
Från och med i höst gäller en lättnad i regeln om vilka spelare som får delta i F-lag.

Det nya är att i F-lag eller F2-lag tillåts en, och max en spelare att aktivt delta utan att omfattas av de gamla restriktionerna mellan A-lag och F-lag, A-lag och F2-lag samt F-lag och F2-lag som övriga lagmedlemmar omfattas av.
  • Skapad: 13 SEP 2013 07:50

Vi gör er uppmärksamma på att spelbarhetskontrollen i BITS inte kommer att fungera de första två omgångarna. Hänvisar till Blå Bokens spelbarhetsregler (§ D 301 – 307).

För att försöka förtydliga ger vi nedan några exempel som tidigare var förbjudna men som i år är tillåtna. I dessa exempel använder vi oss av tre spelare som vi för enkelhetens skull säger spelar samtliga A-lagsmatcher. Låt oss också säga att spelarna heter Allan, Anders och Arne.

  • Omg 1. A-laget spelar borta på lördag och F-laget hemma på söndag. Allan spelar i både A-och F-lag.
  • Omg 2. F-laget spelar hemma på lördag och A-laget hemma på söndag. Anders spelar i både A-och F-lag.
  • Omg 3. A-laget spelar hemma på lördag. F-laget spelar på söndag dubbelmatch borta på två orter i närheten av hemmahallen. Arne spelar i F-lagets första match på fm men har inte möjlighet att delta i andra matchen så där går istället Allan in och spelar match 2.
  • Omg 4. A-laget spelar hemma på lördag fm. F-laget spelar enligt schemat dubbelmatch borta på söndag, men de har också en flyttad match från omgång 12 som spelas hemma på lördag em. På lördag em spelar Arne i F-laget. På söndag spelar Allan match 1 och Anders match 2.


Ovanstående exempel täcker också förhållandet mellan ett F1-lag och ett F2-lag. Utöver det så gäller också följande exempel i förhållande mellan A-, F1 och F2-lag.

  • Omg 5. A-laget spelar hemma på lördag fm. Arne spelar även i F1-laget i deras hemmamatch på lördag em. Utöver det deltar Arne även i F2-lagets bortamatcher på söndag.
  • Omg 6. A-laget spelar hemma på lördag fm. Allan spelar även i F1-laget i deras hemmamatch på lördag em. Anders deltar i F2-lagets bortamatcher på söndag.


I nedanstående exempel kommer laget att bryta mot F-lagsregeln.

  • Omg 7. A-laget spelar hemma på lördag. På söndag spelar F-laget hemma. Allan OCH Arne deltar i F-lagets match.


Läs F-lagsregeln i sin helhet i Blå Bokens § D 306.

 

Denn artikel finns även som PDF

Skribent: Peter Tidbeck

facebook-logo

Postadress:
Upplands Bowlingförbund
Bertil Pettersson, Strindbergsgatan 24 , lgh 1103
754 21 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: upplandsbowlingforbu...

Se all info