Hoppa till sidans innehåll

Historia skrevs 16 januari 2017

28 JAN 2017 08:50
När jublet från bowlingpubliken började klinga ut i Globen efter att Jesper Svenssons namn hade ropats ut hördes ett starkt ”Äntligen” från läktaren, till och med Expressen skrev om det på sin hemsida.
  • Uppdaterad: 10 MAJ 2018 09:03

Det är en känsla som hela bowlingsverige idag skriver under på. Äntligen får sporten bowling den uppmärksamhet den förtjänar, och framför allt får vår största stjärna erkännande.

 Med fem titlar på den amerikanska proffstouren är redan Jesper Svensson den svensk som har flest titlar någonsin. Att han dessutom är yngst genom tiderna att nå den mängden segrar gör bedriften ännu större. Jesper Svensson är ett unikum som endast går att beskriva med superlativ, han är helt enkelt fantastisk!

 Det var en stolt, glad och trött 21-åring som hämtade Lilla bragdguldet.

- Det… det var svårt att ta in, jag fick fundera flera gånger: sa de mitt namn, sa de bowling? Det är fantastiskt roligt. Det var nära att jag fällde en tår, sa Jesper Svensson i den mixade zonen efter galan igår och fortsatte. 
Det är stort för mig och för bowlingen att vi får ta emot ett så stort pris.

Hur ska vi nu tillsammans ta vara på detta, sprida budskapet om vår fantastiska sport! Från Trelleborg i söder till Kiruna i norr så finns det möjligheter att börja spela bowling. Vem vet, om vi ser till att nya bowlare lyfter upp ett klot i morgon kanske någon av dem slutar på Globens scen, precis som Jesper Svensson.

 Tillsammans kan vi göra det!

Skribent: Peter Tidbeck
E-post: Adressen Gömd

facebook-logo

Postadress:
Upplands Bowlingförbund
Bertil Pettersson, Strindbergsgatan 24 , lgh 1103
754 21 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: upplandsbowlingforbu...

Se all info