Hoppa till sidans innehåll

Grattis Emelie och Stefan

31 MAJ 2015 17:02
Sista söndagen i maj så var det dags att utse Upplands bästa dam- respektive herrbowlare säsongen 2014-2015
  • Skapad: 31 MAJ 2015 17:02

Dagen började med att 8 damer och 11(!) herrar, det var 5 herrar som tackat nej av olika anledningar. Dessa började med att spela 6 serier AM med lite annorlunda förflyttning, så det var lite "rörigt" mellan första och andra serien, "skulle jag gå vänster eller höger", men det blev rätt till slut. 

 

Av damerna så gick alla vidare. Man spelade sina serier för att placera sig inför finalstegen. Den dam med högsta slagningen över 6 serier stod över till Rankingfinalen och näst högsta slagning stod över kvartsfinalen. 

 

På herrsidan var det som så att 2 av dem 11 herrarna skulle få lämna finalfältet och det blev Uppsala BC 90s Micael Hamberg och Tomas Backlund. Rickard Thelander, Bålsta BC hade högsta slagningen i kvalet och fick därmed stå över till Rankingfinalen.

 

När vi hade avklarat både semifinal och final så stod det klart att på damsidan hade vi Camilla Eklund som hade chans att bli både DM Mästarinna och Rankingmästarinna 2015. Damfinalen avgjordes i sista rutan men det räckte inte utan Emelie Holmström, Bwk Ankaret vann damklassaen och tog tillbaka titeln som hon i fjol "tappade". 

 

På herrsidan blev det, efter två finalsteg som inte visade på toppklass på spelet utan mer krypbowling, det var nästan så tävlingsledare tänkte diska spelarna i semifinalen pga fruktansvärt dåligt spel men det gjord han inte utan följde regelverket. 

Även herr rankingfinalen blev en spännande duell som Stefan Bonell, Bwk Ankaret till sista vann med 18 poäng före Rickard Thelander, Bålsta BC.

 

IMG_8979

2015 år Rankingfinal vinnare 

Herrar : Stefan Bonell, Bwk Ankaret 

Damer: Emelie Holmström, Bwk Ankaret

 

Stort grattis till er båda!

 

För den som vill veta hur finalen spelades finns regelverket HÄR!

 

Resultat Damer 2015

Resultat Herrar 2015

 

Ett stort tack till spelare, publik och Bowl-o-Rama för i år och jag kan lova er att vi är tillbaka nästa år igen.

 

Peter Tidbeck

Tävlingsansvarig Upplands Bowlinförbund

Skribent: Peter Tidbeck
E-post: This is a mailto link

facebook-logo

Postadress:
Upplands Bowlingförbund
Bertil Pettersson, Strindbergsgatan 24 , lgh 1103
754 21 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: upplandsbowlingforbu...

Se all info