Hoppa till sidans innehåll

Fyra nya DM titlar har fått sina ägare/ägarinnor

23 FEB 2015 12:46
Söndagen den 22 februari 2015 var det dags att se vilka de sista DM titlarna och medaljerna för 2014/2015 skulle hamna, då det var dags för individuella DM finalerna och i år i Sollentuna Bowlinghall.
  • Skapad: 23 FEB 2015 12:46

Finalisterna till årets individuella DM final har kvalificerat sig genom att spela kval i sin hemmahall.
Glädjande nog var det många finalister till årets finaldag.

 

Kanske var det det nya finalkonceptet som lockade många att kvala och komma till finalen eller hade klubbarna markandsfört DM kvalet bättre i år?

 

Finaldagen började (09:30) med att klasserna Damer HCP, Damer Open och Herrar Open inledde med att spela 6 serier AM för att få fram vilka 8 spelare i varje klass (tyvärr inte Damer Open som endast var fyra), som skulle gå till stegfinalen. 

 

När dessa tre klasser hade spelat sitt kval var det dags för 18 spelare i klassen Herrar HCP (kl 13.00) att göra upp om vilka 8 som skulle gå vidare till stegfinalen.

 

Då Damer Open inte var mer än 4 så fick tävlingsgeneralen mitt under pågående kval och styrelsemöte göra ett nytt finalspel för denna klass, som alla inblandade var nöjda med efter att fått det presenterat för sig.

 

Kl 16.00 efter att oljat om banorna var det dags för stegfinalens fyra steg att börja.

 

Kan lova att det blev jämna och spännande finalsteg som alla spelades över 2 serier AM.

Var många av finalisterna som hade problem med oljeprofilen, både i det inleddande kvalet men även under stegfinalen, eller var det finalnerverna som spökade under finalerna.

 

När sista finalsteget, det som skulle avgöra vart DM medaljerna med högsta valör skulle hamna såg det ut som att Bålsta efter första serien av två, skulle ta hem samtliga fyra guldmedaljer men i Damer Open ville man annat.

Så när klockan var 19:15 kunde vi gratulera samtliga guldmedaljörer efter att först bevittnat en mycket spännande avslutning i Herrar Open, där det var jämnt ända in i 10 rutan. 

 

Våra distriktsmästarinnor och mästare för 2014/2015 heter:

Camilla Eklund, BK Flamman - Damer Open

IMG_7900

Kent Wenström, BC Bålsta - Herrar Open

IMG_7901

Britt-Marie Karlsson, BK Ene - Damer HCP

IMG_7903

Joni Sainmaa, BC Bålsta - Herrar HCP

IMG_7902

 

Förutom titeln och DM guldmedaljen erhåller dessa fyra varsin fristart i Bredd SM till ett värde av 650 kronor, deta SM som spelas i Vårby 3 april - 31 maj med finaler 5 - 7 juni.

 

Segrarna i Damer Open och Herrar Open är även direktkvalificerade till
Upplands Rankingfinal som spelas 31 maj 2015. 

 

Resultatlistor:

Samtliga resultat och klasser är även inrapporterat i BITS

 

Tävlingsledningen riktar ett stort tack till alla finalister och klubbar som arrangerat kval i sin hemmahall samt ett stort tack till hallpersonalen i Sollentuna Bowlinghall.

Skribent: Peter Tidbeck

facebook-logo

Postadress:
Upplands Bowlingförbund
Bertil Pettersson, Strindbergsgatan 24 , lgh 1103
754 21 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: upplandsbowlingforbu...

Se all info