Hoppa till sidans innehåll

Distriktsmatch 4 januari 2014 Vårby

09 JAN 2014 07:47
Upplands ungdomar samlades i Vårby bowlinghall för en distriktsmatch mot Stockholm, Sörmland och Östergötland.
  • Skapad: 09 JAN 2014 07:47

Kanske lite trötta efter nyårsfirandet men humöret var på topp.
Upplägget var precis som i ligaspelet 8 personerslag med minst två tjejer i laget på banorna.
Målet för dagen var att göra en bra prestation utifrån våra förutsättningar och det lyckades vi bra med under hela dagen.
 
Vi började mot Östergötland och vi hängde med bra och efter två serier låg vi bara under med 4-6  men sedan vaknade östergötland till och avgjorde matchen i tredje serien och den slutade 6-14.
Andra matchen för dagen var mot Stockholm som har ett bättre lag helt enkelt, efter tre serier så hörde vi att de ville vinna med 20-0 och jobbade för det. Dock så lyckades Gustav Stangerud tillsammans med Erik Arveteg fixa oavgjort efter att Erik spärrade 3-7 i sistarutan för oavgjort. Hela Upplandslaget jublade.
 
Nu följde en välbehövlig lunchpaus där vi satt gemensamt och pratade om förmiddagens spel.
 
Efter lunch mötte vi Sörmland och nu såg vi ledare att ungdomarna (alla) var slitna efter 8 seriers spel och att de hade 4 serier till framför sig.
Laget behövde en motivationshöjare och efter lite snack kom vi överens om att om vi vann mot Sörmland  så skulle lagledare Daniel Hellsten promenera tillbaka till Uppsala.
Alla spelare fick gnistan tillbaka och vi såg hur de verkligen ville vinna, Daniel blev lite orolig hur detta skulle gå. Serien började bra och vi hade ett litet övertag fram till slutet av serien då vi förlorade ett bord med 1 poäng och totalen med tiotalet poäng så det blev 4-1 till Sörmland.
Efter första serien så tog Sörmland över matchen och vann.
 
När vi samlade ihop oss efter 12 seriers spel så var alla väldigt trötta men nöjda med dagen och de ville gärna göra om detta igen.
bild
Skribent: Mathias Andersson

facebook-logo

Postadress:
Upplands Bowlingförbund
Bertil Pettersson, Strindbergsgatan 24 , lgh 1103
754 21 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: upplandsbowlingforbu...

Se all info