Hoppa till sidans innehåll

Vem vann HCP Damer i Enköping

14 OKT 2021 11:00
Femton månader senare än planerat kunde Upplands BF äntligen genomföra finalerna i Individuella DM för säsongen 2019 - 2020.
  • Uppdaterad: 13 OKT 2021 20:46

Då Open klasserna i individuella DM avgjordes i Norrtälje under lördagen, så var det dags för tävlingsledning (som fick gå upp före tuppen) att ta sig till Enköping och se till att vi även fick dela ut DM-guld i HCP-klasserna. 

Efter att herrarna spelat sina inledande 4 serier och banorna oljats om var det dags för 11 damer att gå ut på banorna för att spela 4 serier och se vilka 8 spelare som skulle få gå vidare till finalkarusellen.

För att ta sig till topp 8 krävdes 786, dessa 8 damer spelades sedan 2 serier till för att minska antalet till 4 och för att gå vidare till finalkarusellen krävdes det 1 267.

Då damerna är färre än herrarna så spelades deras final i en karusellen men samma spel som herrarna, 1 serie AM och sämst resultat fick lämna spelat och så fortsätte det till det var två spelare kvar som skulle göra upp om DM-guldet. De två som stod kvar sist blev Jelena Lund, Norrtälje BWK och Christina Granath, Bwk Ankaret (som i Open finalen tog DM-brons). 

Den blev en jämna final mellan Jelena och Christina där Jelena med endast 6 poäng marginal tog hem DM-guldet 2019-2020.

Stort grattis säger vi till Jelena Lund, Norrtälje Bwk

Samtliga resultat från herrarnas Open klass är rapporterade både på DM-sidan och i BITS

Upplands Bowlingförbund tackar spelare, publik och Enköpings Bowlinghallen för en trevlig söndag där vi fick se två spelare som tog hem DM-guldet 2019 - 2020.

Skribent: Peter Tidbeck
E-post: Adressen Gömd

facebook-logo

Postadress:
Upplands Bowlingförbund
Bertil Pettersson, Strindbergsgatan 24 , lgh 1103
754 21 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: upplandsbowlingforbu...

Se all info