Hoppa till sidans innehåll

Seriespelsinfo


Välkomna till Stockholmsligan 2021/2022

Även föregående säsong avslutades långt tidigare än önskat och nu ser vi extra mycket fram emot kommande säsongs seriespel.

 

Sista anmälningsdatum 31 augusti 2021 och preliminär startomgång v.41 16-17/10

Vi har senarelagt anmälningsdatum till den 31/8. Detta innebär att Stockholmsligan kommer att starta tidigast v.41, 16-17 oktober. Vi vill att ni ska ges så bra förutsättningar som möjligt att kunna genomföra säsongens ligaspel och då vill vi också ge er längre tid till anmälan och ligastart. Vi följer givetvis rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet och Svenska Bowlingförbundet. Denna information uppdateras kontinuerligt.

 

Stockholmsligan hade senast 4 divisioner för 8-manna och 2 divisioner för 4-manna. Den är helt frikopplad från Nationella Seriesystemet. Föreningar med lag i både Nationella serien och i Stockholmsligan behöver därför inte bekymra sig om F-lagsregler i distriktsserien. 

 

Ligan är rak med 8-12 lag per serie i dubbel- eller trippelmöten. (I vanliga fall sker upp-/nedflyttning av de två bästa respektive sämsta lagen i divisionen sker inför ny säsong). Dock så ser serieindelning likadan ut som inför seriestarten 20/21 pga att vi avslutade säsongen i förtid. 

 

I de två högsta divisionerna, Stockholmsligan 1 och 11, spelas slutspel efter att grundserien av avslutad. Serieansvarig har rätt att ändra serieindelningen, att lägga en match per omgång såväl som dubbelmatcher samt att tidsätta matcher på vardagkvällar. Antalet divisioner kan ändras beroende på hur många lag som anmäler sig.  

 

Stockholmsligan spelas inom distriktet med dispens för lag från närliggande orter såsom till exempel Södertälje, Norrtälje, Uppsala och Bålsta.

 

Serien tillåter både herrlag, damlag och mixade lag! Dessutom så uppmuntrar vi gärna till samarbeten inom klubbar på exempelvis hemmahallen så att fler får möjlighet att delta i seriespel. Nu hinner ni etablera detta innan anmälan ska göras. Stockholmsligan tillämpar generellt samma regler som SvBF gör vid seriespel, alltså i enlighet med Blå Boken. Då serien är godkänd av SvBF är den kopplad till ranking-systemet och genererar rankingpoäng för de som spelar.

 

Lag som förra året spelade i Stockholmsligan har en tillsvidareanmälan och behöver därför inte anmäla sig igen om de inte vill göra någon förändring. Nya lag ska anmälas senast 31 augusti 2021. Eventuell avanmälan görs till kansliet också senast 31 augusti, med klubbens underskrift (ordf./sekr./kassör). 

 

Vi hoppas att vi tillsammans med det Nationella Seriesystemet ska ha tillräckligt intressanta erbjudanden för att ni som vill spela seriespel också får göra det där ni tycker att det passar er bäst. 

Vi påminner också om att vi inför föregående säsong införde det betalningssystem som gäller i nationella serien dvs att hemmalaget står för hela matchkostnaden.

Om Du har frågor inför din förenings anmälan är du välkommen att kontakta vår Serie- och tävlingskommitté alternativt vårt kansli. 

 

Serie- och tävlingskommitténs ordförande, Gert Sundin: This is a mailto link 

Kansliet: This is a mailto link 

 

Vi ses i en hall nära dig

 

Uppdaterad: 25 JUN 2018 14:05


Köp boken i din bowlinghall

 

BörjaBowla.se
 
 
 
SBHF.se
 
  
Vill du ha våra mailutskick?
Klicka här eller maila till This is a mailto link

 

 

Postadress:
Stockholms Bowlingförbund
Bowlorama, Uppköparvägen 1
120 44 Årsta

Kontakt:
Tel: 08983445
E-post: This is a mailto link