Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Rekryteringsträffar sammanställning

02 MAJ 2022 21:27
Under säsongen har Småland Blekinge Bowlingförbund anordnat tre rekryteringsträffar runt om i distriktet. Alla föreningar var inbjudna och det blev många bra diskussioner och idéer som arbetades fram bland de deltagande.

  • Skapad: 02 MAJ 2022 21:27

Första träffen gick av stapeln i Nässjö den 29 augusti, nästa var i Värnamo den 11 oktober och den sista skulle gått i Kalmar 3 april men fick tyvärr ställas in på grund av lågt intresse.

Efter en tuff period fylld med restriktioner och samhällsomställningar så var det otroligt givande att träffas och bolla idéer kring hur man rekryterar fler och på så sätt driver bowlingen framåt. Vi har även visat upp vår bowlingmatta som alla föreningar självklart får låna, ett uppskattat verktyg för att marknadsföra bowlingen både i och utanför bowlinghallen.

Bowlingen går igenom en tuff tid just nu och vi vet att många föreningar kämpar för att bli fler, därför har vi nu sammanställt en lista med tips som inkommit under våra träffar. 

Klippkort - Erbjud ett klippkort att när man t.ex uppnått 10 pass så erhåller man ett presentkort på klot.

Kom o träna med oss - Bjud ner för att vara med på ”stora träningen” för att se hur det fungerar och sammanhållningen och även hur duktig man kan bli om man ligger i och tränar.

Temakvällar med erbjudande - Tjejkväll, Taco-kväll eller likande för att få ner folk i hallen och få rörelse.

Bowling och golf - Starta samarbete med närliggande golfklubb för att locka nya medlemmar

Familjebowling - Ta med Morsan eller mormor för att delta tillsammans på träningen, lättare för våra yngre medlemmar att hitta ner.

Bowlingmattan i skolan - Temadag i skolan eller idrottsdag, ta med mattan för att kunna visa upp att även bowlingen är en representativ sport. 

Bowlingskola i olika nivåer - Svårt att i bowlingen följa åldersgrupper, kanske lättare att följa en utvecklingskurva på olika nivåer istället för ålder.

Småmatcher mot närliggande klubbar - Kvälls eller helgmatcher mot andra klubbar med ungdomar i samma åldersgrupp.

Lägerverksamhet med övernattning - Erbjuda mer lägerverksamhet/träningsläger för att träffa nya kompisar inom samma sport och då gärna med övernattning då det är då som man lär känna nya kompisar som bäst.

 

Har du fler förslag? Då är du välkommen att skicka in dessa till Kansliet så ser vi till att föra in dem i listan.

Visste du att vi har en bowlingmatta som klubbar i distriktet får låna gratis? Ett bra verktyg att använda för att synas och locka till sig folk vid olika typer av rekryteringsevenemang.

Bara hör av dig till Kansliet om intresse finns av att låna bowlingmattan!

 

Skribent: Johanna Hedlund
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Småland Blekinge BF
Johanna Hedlund, Hemvägen 14J
393 61 Kalmar

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info