Hoppa till sidans innehåll

Protokollföring

03 FEB 2017 10:54
Under hösten har distriktsstyrelsen ställts inför frågan om användning av protokoll och vid en genomgång av regelverket är svaret tveklöst att protokoll skall användas vid allt seriespel.
  • Uppdaterad: 03 FEB 2017 10:59

Utgångspunkten är att både hemma- och bortalag skall anmäla en lagledare som före match skall fylla i lagets protokoll, se till att namnen läggs upp i hallens datorer och fördelas över banorna. Enligt regeln om nominering av lag skall överlämnandet av protokoll vara klart senast tio minuter innan matchstart. Spelarens namn, licensnummer eller födelsedata och startbana skall då vara ifyllda.

När spelet är avslutat skall lagledarna kontrollera protokollen och skriva ut ett matchprotokoll. Om tävlingsledare anlitas skall även hen skriva under matchprotokollet.

Att dessa regler inte efterlevs är lätt att konstatera och det förekommer överträdelser både i nationella- och distriktserierna.

Att protokoll skall användas framgår tydligast i § D 215 punkt 1 och de tveksamheter som föreligger grundar sig i § D 215 punkt 3 där man kan lita på scoringsystem som har backupmodul men även då skall spelarna fylla i ett scoringkort, dock inte ruta för ruta.

Läs vidare på Resultathantering under rubriken Seriespel.

Skribent: Christer Lundström
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Småland Blekinge BF
Johanna Hedlund, Två Systrars väg 9 C, lgh 1002
393 57 Kalmar

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info