Hoppa till sidans innehåll

Vi gratulerar på 80-årsdagen.

22 JUN 2011 07:05
Finns det någon som kan kallas för Mr Småland i bowlingsammanhang så lär det vara Göran Pettersson från Jönköping även om Nils Andersson från Västervik gjorde lika många år men dock inte på dom tunga posterna. Vi ringde därför upp Göran och ställde några frågor inför hans födelsedag.
  • Skapad: 22 JUN 2011 07:05

-
Småland-Blekinge Bowlingförbund får börja med att gratulera på 80-årsdagen.
-
Det tackar jag för och tack även för blomsterchecken som jag fick.
   
- Hur skall du fira den här dagen?
-

Frugan och jag firar med att åka iväg några dagar och då passar vi på att fira vår bröllopsdag också.
   
- När började du spela bowling?
-


Jag började spela 1953 och då i en förening som hette Postens BK vilket hängde ihop med att jag jobbade på Posten. Men sedan 1961 så har det varit i Jönköpings BS som är sammanslaget med BK Boys sedan 2007.
   
- Så du har inte lagt kloten på hyllan ännu?
-

Just nu spelar jag inte vilket beror på en knäoperation och lite andra krämpor men jag får se om jag kan komma igång framåt våren igen.
   
- Vad har du haft för framgångar på det sportsliga planet?
-
Min största framgång är nog när jag deltog i Guldklotets riksfinal 1973 där jag slutade på sjätte plats. Sen har jag ett flertal andraplatser i Silverklotsfinaler och några andra tävlingar men i min egen förenings och en Tranåstävling har jag stått som segrare. Dessutom har jag blivit Stor Grabb i Småland, bland annat genom 10 landskapsmatcher mot Östergötland som vi dock oftast förlorade.
   
-
Hur länge har du suttit med i Smålands BF och vad har din uppgift varit?
-Jag började som revisorsuppleant 1965 och från 1970 blev jag ordinarie revisor. Efter ytterligare fem år blev jag invald i Smålands styrelse som kassör och där blev jag kvar till 2003 varefter jag avslutade som adjungerad i styrelsen fram till 2006. Men egentligen var jag med redan innan 1965 för jag deltog i arbetet med att tidsätta seriespelet då.
   
-
Är det riktigt att du har statistiska uppgifter från alla åren du har varit med?
-

Ja, i första hand är det från min egen förening men det finns en hel från smålandsbowlingen också. Det bör finnas en del i förbundets förvar som skulle presenteras på hemsidan.
   
- Har du något roligt minne från alla dom här åren?
-Ja jag minns så väl när min lagkompis Göran Skott, boende i Tranås, råkade stiga av tåget i Boxholm på hemväg från ett förbundsårsmöte och vid ett annat tillfälle gjorde styrelsen en båtresa från Habo till Gränna och det slutade med att den som skulle förtöja båten hamnade i vattnet mellan båten och bryggan.
   
-
Har det funnits plats för några andra intressen vid sidan om bowlingen?
-

Jag har ju ett allmänt idrottsintresse men mycket tid har lagts på den släktgård som är från frugans sida och som har anor sedan 1700-talet.
   
- Har du någon fråga som du gärna skulle vilja svara på?

-


 

Jag vill gärna nämna Birgit Kåreke som var vår kanslist under flera år och som var en fröjd att samarbeta med och Göran Skott som la ned mycket energi som ordförande för smålandsbowlingen.

 

Skribent: Christer Lundström

Postadress:
Småland Blekinge BF
Johanna Hedlund, Två Systrars väg 9 C, lgh 1002
393 57 Kalmar

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info