Hoppa till sidans innehåll

Var är allra andra?

09 JUN 2015 09:04
Hur kan det komma sig att bara var femte förening i Småland Blekinge vill vara med och påverka vad som görs i distriktsförbundets regi? Det var en av de frågeställningar som aktualiserades vid söndagens årsmöte som avhölls i Växjö.
  • Skapad: 09 JUN 2015 09:04

Mötet började med parentation för Curt Bengtsson som var kassör och ordförande i Blekinge mellan 1971 och 1990. Han avled under våren vid 91 års ålder.

Svenska bowlingförbundets ordförande Ulf Sjöblom var hedersgäst vid mötet och inledde med att beskriva förbundsstyrelsens arbete och de förutsättningar man jobbar efter. Han belyste bland annat ekonomin, deltagandet vid SM-veckan i TV, rekrytering och att tanken att bowlingen skall bli en OS-sport inte har skrinlagts. Han uppmanade också hallar och föreningar att engagera sig i ”Bowling of Hope” som genomförs i september. Ulf, som är Småland Blekinges kontakt i SvBF, lovordade arbetet i vårt SDF vilket bland annat märks genom alla duktiga ungdomar.

Liksom vid förra årets distriktsårsmöte räknades sexton ( 22% ) röstberättigade föreningsrepresentanter in och dem röstade in ett nytt ansikte i styrelsen. Hans-Ingmar Jansson avgick och istället invaldes Rickard Rudeberg, Forsheda BK. I övrigt blev det omval för resten av styrelsen, likaså för suppleanter och revisorer. Däremot ombildades valberedningen som nu består av Michael Unger, IF Raketen som sammankallande och med Thomas Hegnelius, Tingsryds KK samt Annie Jonsson, BK Högland som ledamöter.

Mitt under valen gjorde mötesordföranden Ulf Sjöblom en paus i förhandlingarna och berättade om årsmötet där någon föreslog omval för revisorssuppleanten när en annan påpekade att ”han är ju död”. – ”Ja, ja men det är ju ingen betungande post” fick han då till svar.

Den enda motionen som inkommit var insänd av Team Värnamo BC som inte var nöjda med bara 14 matcher som det var i Div 5 Norra den gångna säsongen. Man ville ha lika många matcher som på högre nivå, d v s omkring 22, vilket både styrelsen och mötesdeltagarna tyckte var OK.

Efter mötet fördelade styrelsen ansvarsposterna mellan sig och hur detta resulterade kan ses på hemsidan under Förbundet - Styrelsen.

Jan o Ulf   Mat
Jan Wiede ordförande för det lilla förbundet Småland Blekinge och
Ulf Sjöblom ordförande i det stora Svenska bowlingförbundet
  Innan mötet bjöds det på lunch.

Skribent: Christer Lundström
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Småland Blekinge BF
Johanna Hedlund, Två Systrars väg 9 C, lgh 1002
393 57 Kalmar

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info