Hoppa till sidans innehåll

Med sikte på Elitserien

07 APR 2013 08:09
Vid en närmare granskning av sluttabellerna så har inte mindre än åtta (8) lag från Småland Blekinge chansen att spela i Elitserien nästa säsong. Nässjö som genom Team Clan redan nu är distriktets bowlinghuvudstad kan stärka denna titeln om även BK Högland tar sig upp.
  • Skapad: 07 APR 2013 08:09

Nässjölaget Team Clan är redan klara för nästa års Elitserie och har till o med chansen att bli Svenska mästare genom sin placering bland de fyra bästa. Övriga lag på herrsidan med Elitchans är BK Flax i Västervik, Vimmerby BK och Olofströms BS. Tyvärr måste Flax och Olofström mötas redan i första slutspelsomgången och då elimineras ett lag direkt. Dessutom måste något av de gruppvinnande lagen besegras på vägen framåt eftersom dessa lag får mer än en chans att gå vidare.

Kalmarlaget BK Cahoot lyckades vända ett underläge till seger i sista omgången och därmed fick man chansen att klara sig kvar i damernas Elitserie. Alternativet var direktnedflyttning till Allsvenskan.

Lagen som utöver Cahoot har chansen att ta någon av de tre platserna i damernas Elitserie är Nässjölaget BK Högland som är överlägsna vinnare av Mellersta allsvenskan,  Karlskronalaget BK Trolle (en sammanslagning av BK Klint och BK Trossö) som  vinnare av Södra allsvenskan och Team Växjö som klamrade sig fast ovanför strecket genom en bra avslutning.

Även för damerna elimineras ett av dessa lagen i första omgången då Cahoot är lottat mot Team Växjö. Om Trolle tar sig vidare från första omgången elimineras ändå ytterligare ett av våra lag när  Högland står på tur i spelschemat.

Skribent: Christer Lundström
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Småland Blekinge BF
Johanna Hedlund, Två Systrars väg 9 C, lgh 1002
393 57 Kalmar

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info