Hoppa till sidans innehåll

Hemmalag vann Mixed-DM, medan eliten tog hand om finalplatserna till SM i 3-manna.

15 DEC 2013 16:59
Under veckan som varit har 3-manna & Mixed-DM gått av stapeln i Växjö.
Förra året blev det väldigt höga slagningar. Detta årets oljeprofil (Lodjuret), gjorde att resultaten inte alls blev lika höga.

I 3-manna var förutsättningarna som sådana att de tre herr och damlagen som slog högst resultat, tar sig vidare till 3-manna SM. Men det är bara ettorna som kan kalla sig själva för distriktsmästare.
  • Uppdaterad: 15 DEC 2013 23:28

Precis som förra året var Team Clan med upp i toppen bland herrarna. Bägge deras lag kunde enkelt spela till sig en plats till SM. Bäst lyckades Team Clan 2 (Peter Nordensson, Kim Lingvall och Anton Persson) som slog 3164, vilket är ett snitt på 211p. Peter & co spelade sista starten vilket gjorde att de visste var gränsen låg. Kanske visste de också att deras klubbkompisar redan på onsdagen hade slagit 3157p. Team Clan 1 (Peter Hellström, Jörgen Andersson och Pontus Andersson) var det lag som blev tvåa. Sista platsen till final tog Kalmarlaget Cahoot genom att slå 2932p. Laget bestod av Peter Eriksson, Christian Liljestrand och Björn Ohlsson.

Tittar man i resultaten från damernas 3-manna så kan man se vissa likheter med herrarna. Nämligen städerna lagen kommer från. Högst resultat slog Cahoots Jenny Johansson, Johanna Olsson och Frida Löhnert. 3105p var nästan 200p före BK Högland 2 som knep andraplatsen med slagningen 2928p. Detta lag representerades av Ida Andersson, Sabina Asplund och Maria Persson. Trea och sista laget till SM blev Vimmerbys tjejer med slagningen 2838p. Här kunde vi bl.a. se före detta Höglandstjejen Frida Dahlgren som spelade tillsammans med Evelina Danielsson och Sandra Gustavsson. 
3-manna SM går av stapeln den 22-23 Mars i Skövde (herrar) och Stockholm, Högdalen (damer). Vi önskar våra lag stort lycka till och hoppas vi kan få hem ett SM-Guld!!

Vi hade även en till klass i Växjö, nämligen Mixed. Förra årets vinnare Jon & Sara från Jönköping, fanns inte med bland de 13 lag som anmält sig. I år fick vi istället se ett hemmalag vinna. Pappa Hans-Ingmar och dotter Katrin Jansson, från Team Växjö slog till med 3008p i första starten. Detta 1p före Hanna Persson och Lars Johansson från Forsheda BK. Hasse och Katrin fick sedan resten av veckan titta på när lag försökte slå deras resultat. Men det var ingen som lyckades. Trea i Mixed blev Eksjös Anette Carlsson som tillsammans med Jörgen Andersson från Team Clan slog 2948p.

Stort grattis till Hans-Ingmar och Katrin som nu kan titulera sig distriktsmästare!

Växjö bowlinghall stod för ett bra arbete, vilket alltid är kul!

Tack alla bowlingvänner för årets DM.

God Jul och Gott Nytt År!!

 

/Johan Lantz

Skribent: Maire Wiede

Postadress:
Småland Blekinge BF
Johanna Hedlund, Två Systrars väg 9 C, lgh 1002
393 57 Kalmar

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info