Hoppa till sidans innehåll

Förbundsårsmötet ur vårt perspektiv

29 SEP 2011 09:56
På swebowl.se kan ni se referat från Sv BF:s årsmöteshelg och här nedan får ni en beskrivning av sådant som särskilt berörde Småland Blekinge.
  • Skapad: 29 SEP 2011 09:56

Vid lördagens SDF-konferens fick samtliga distrikt möjlighet att berätta om saker som man var stolta över. Våra representanter valde att berätta om samgåendet mellan Småland och Blekinge samt Team Småland (som nu döps om till Team Småland Blekinge). Båda ämnena gav upphov till en hel del frågor och flera positiva kommentarer.

 

Forsheda BK:s motion om avveckling av boss och återgång till tidigare raka serier gav upphov till mycket motiverande och diskuterande. Stockholm ställde sig tydligt bakom motionen men de båda tunga distrikten Skåne och Göteborg valde att stödja motionen från Dalarna gällande att stoppa kval för lag 3 och 4 vilket, enligt dem, skulle förbättra det huvudsakliga problemet med BOSS. Till sist blev Småland Blekinge och Stockholm ensamma om att stödja Forshedas motion. Med utgång från detta resultat la våra representanter sina röster på Dalarnas motion tillsammans med majoriteten av mötet. Denna förbättring av Boss kommer att införas fr.o.m. nästa säsong.

 

Förbundsstyrelsen var negativa till Swedoors motion gällande övergång till 3 p till segraren samt bonuspoäng vid oavgjort till det lag som har högst kägelpoäng. Mötet visade sig dock vara nyfikna på en förändring. Göteborg hjälpte oss genom att berätta om känslan av "stor glädje" vid läsning av motionen. Nu räckte inte motionen ända fram utan beslutet blev ett mellanting. En utredning ska peka på för och nackdelar och om man bestämmer sig att gå vidare så kommer det att testas någonstans

 

När det var dags att välja en valberedning så föll ett av valen på vår ordförande Jan Wiede som får ett stort och spännande arbete framöver sig.

 

Läs mer på swebowl.se.

Skribent: Christer Lundström

Postadress:
Småland Blekinge BF
Johanna Hedlund, Två Systrars väg 9 C, lgh 1002
393 57 Kalmar

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info