Hoppa till sidans innehåll

Fadersarvet

10 JUN 2015 06:27
Vid årsmöteslunchen i Växjö hamnade jag vid samma bord som ungdomsstipendiaten William Svensson och hans föräldrar. Naturligtvis kunde jag inte låta bli att fråga lite om hans bakgrund och förklaringen till hans framgångar.
  • Skapad: 10 JUN 2015 06:27

Visst kan det vara träning, träning och åter träning eftersom han fick sitt första klot redan som treåring och inte har han hållit på med andra idrotter, vilket gör mig avundsjuk, jag har sysslat med alla möjliga idrotter men aldrig blivit riktigt bra i någon.

Det är nog mer troligt att det ligger i blodet – inte så att det är genetiskt men det ligger definitivt i fadersarvet. Pappa Roger Svensson och farfar Sigvard Svensson var båda framgångsrika spelare i BK Trill respektive BK Flax.

Farfar Sigvard syntes i resultatlistorna på 50-talet. Han
deltog i åtminstone sju landskapsmatcher mot Östergötland och blev distriktsmästare 1954

Pappa Roger har ännu lite fler framgångar – hans namn syntes flitigt i resultatlistorna under första halvan av 70-talet. Tillsammans med tre andra killar, som tränades av den legendariska ”Trill-Pelle” Torsten Pettersson, blev det JSM-guld i 4-manna och ett individuellt brons 1974. Förutom ett antal andskapsmatcher för Småland blev det också landslagsuppdrag mot både Finland och Danmark 1971. Kronan på verket var nog en niondeplats i Junior-NM som spelades i Finland 1973. Tilläggas skall att Roger var i samma ålder som William är nu, när hans framgångar började.    Roger S

William har två landskapsmatcher bakom sig och två gånger klassvinnare när han varit med Team Småland Blekinge i Holland och Paris. Han har ju redan hunnit med en hel del och mer lär det bli – kanske i juniorlandslaget till våren.
   William

 

Skribent: Christer Lundström
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Småland Blekinge BF
Johanna Hedlund, Två Systrars väg 9 C, lgh 1002
393 57 Kalmar

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info