Hoppa till sidans innehåll

Distriktsmästarna är nu korade!

10 DEC 2013 08:09
I lördags var det äntligen dags för DM-finalerna. Värnamo var orten som bjöd på denna tillställning. Läs vår tävlingsansvariges krönika.
  • Skapad: 10 DEC 2013 08:09

Först ut var klasserna Herrar B, Damer B, Oldboys och Herrar J. Bland dessa kunde vi se två av fjolårets vinnare. Dessutom var bägge från Jönköpingsklubben June. Claes Jersenius (Oldboys) och Michael Söderberg (Herrar B). För den förstnämnde så såg det ut att bli seger igen, men i sista rutan kunde stadskamraten Nils Nettermark, Jönköpings BK, gå förbi och vinna Oldboys-klassen med 5p. Totalt slog Nils 1252p. Michael Söderberg kunde inte heller han stå emot konkurrenterna denna dag och blev till slut 5a. Istället var det Anders Svensson, Vetlanda BC och Conny Hagehed, Team Växjö som slogs om vinsten. Anders var den som drog längst strå till slut och kunde vinna B-klassen på slagningen 1264p.

Bland de sex finalisterna i Damer B kunde man direkt från start se att Yvonne Sandblom verkligen ville vinna. Hon startade med 267 och med sina 30 bonuspoäng var hon långt före de andra. Den ledningen släppte hon sen aldrig och kunde relativt enkelt vinna. Yvonne fick ihop 1295p och var 100p bättre än tvåan Sandra Svensson, Trolle BK. Sandra vann junior-klassen förra året och var alltså inte mil ifrån att vinna B-klassen i år. Vi kunde även i herrarnas juniorklass se återkommande namn. Förra årets vinnare, Hani Alani från Olofström fanns med. Även fjolårets tvåa, Anders Rogvall var i final i år också. Men det var en nykomlingen som fullständigt körde över sitt motstånd, nämligen Jonatan Kubek, BK June. Med sina 1367p var han hela 150p före tvåan Jonathan Hammarlund från den tävlingsflitiga klubben Bodekull BK. Jonatan var själv väldigt nöjd över sitt spel och kan nu stoltsera med titeln: Distriktsmästare!

Något som är väldigt kul att se är att Bodekull BK verkligen anammar sina ungdomar och det syns i en tävling som DM. 3/6 spelare i juniorklassen var från Karlshamnsklubben. 

Efter en omoljning var det nu dags för A-klasserna att bestiga banan. Herrar A bestod bland annat av "världsnamnet" Peter Hellström från Team Clan. Peter som förra veckan var i Ryssland och blev 5a i World Cup var alltså den stora favoriten. Men med 185p i första serien och inga bonuspoäng var han långt bakom namn som Filip Lindbjer, Henrik Johansson, Douglas Nilsson. Efter två spelade serier såg det inte mycket bättre ut. Peter hade 428p medans Henrik, Filip och Douglas hade över 500p. Man kunde höra viskningarna bland publiken... 
-Ska han inte vinna?
-Oj nu får han det tufft.
Men medans många av de andra började tappa de höga siffrorna dunkade Peter in strike efter strike och kunde till slut vinna på väldigt höga 1481p (75p i bonus). Han snittade 244p de sista 5 serierna. En annan kille som hela tiden höll sig i mitten var hallföreståndaren i Olofström, Jonny Larsson. Men i sista serien kunde han spurta förbi de andra och knipa åt sig andraplatsen. Jonny slog 1414p. Trea blev Henrik Johansson, även han från Olofströms BS. 

I damernas A-klass såg det till en början ut som om det var KM för Trolle BK. Anna Mattsson och Malin Johansson var en bra bit framför konkurrenterna. Men Sanna Bjelke från Nässjöklubben Högland, ville blanda sig i detta och kom starkt de sista 3 serierna. Men denna dag kunde ingen ge sig på Anna Mattsson. Hon slog väldigt fina 1413p (120p i bonus) och kunde stå som en värdig vinnare! Sanna slutade tvåa med 1368p och Malin blev trea på 1327p. Även dessa två vann 4 av sina 6 serier. 

Som avslutning kan jag bara le och säga att det varit ett riktigt roligt DM och det är väldigt kul att få se så mycket fina resultat i en final. Det är även väldigt kul att deltagarantalet fortsätter att växa. Detta gör att vi kan jobba åt det gemensamma målet att få DM till en riktigt stor tävling, där prestigen är enorm och prissummorna högre. Tack alla för detta årets individuella DM och grattis alla mästare!!

/Johan Lantz, tävlingsansvarig

Skribent: Maire Wiede

Postadress:
Småland Blekinge BF
Johanna Hedlund, Två Systrars väg 9 C, lgh 1002
393 57 Kalmar

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info