Hoppa till sidans innehåll

DM-Kvalet blev en strikehistoria

10 NOV 2013 22:50
Nu är kvalet i individuella DM färdigspelat.
Både i Olofström och i Jönköping blev resultaten rätt höga. Oljeprofilen "bjöd" verkligen in till strikeföljder vilket gjorde att de som utnyttjade den hade många höga serier.
  • Skapad: 10 NOV 2013 22:50

 

Målet med tävlingen har varit att få så många som möjligt att spela DM. Det ska vara kul att titelera sig som "bäst i distriktet". Tittar man tillbaka på de tio senaste åren så kan man se en markant sänkning av antalet deltagare mot hur antalet var fram till början av 2000-talet. Förr var DM en tävling där prestigen låg i topp.

Stolt kan vi nu säga att vi är på god väg tillbaka. Förra året var det 129 deltagare (mot föregående år ca 80st). I år blev startfältet 139!! Målet är som sagt att inom några år få tävlingen att riktigt blomstra av deltagare och prestige.

 

Årets kval fyllde både Jönköping City och Olofströms bowlinghall av glada, spelsugna bowlare. Dessutom fanns ganska mycket publik på plats för att se hela vårt distrikts bowlare strika sig mot en finalplats. Just ordet strike är något vi bowlare tycker om och det blev det mycket av...

Högst slagning av alla slogs av BK Junes Filip Lindbjer. Efter en trevande inledning fick han verkligen till det och slutresultatet blev 1417p.

Filip
(Filip Lindbjer, BK June)

 

Något som är jättekul är att av de tre högsta resultaten i vardera hall, slogs en av slagningarna av en kvinna. Jönköping var det Maria Persson från BK Högland 1399p. I Sydkvalet slog Malin Johansson från Trolle BK 1275p.

 

Man kunde se på resultaten att oljeprofilen gjorde sig något bättre i Jönköping då kvalresultaten var något högre där. Bl.a. slog Lars "bomben" Johansson från Forsheda BK ganska tidigt 1337p (med en spärrad 7-10), vilket inte räckte till final. Men i sydkvalet blev sista finalplats 1231p.

Några av de högsta slagningarna i syd-kvalet slogs inte av män i klassen Herrar A, utan av en "junior" och en "oldboy". Hani Alani från Olofströms BS hittade verkligen rätt och var överlägset bäst i klassen Herrar Junior med sina 1336p. Samma sak kan man säga om Tommy Gustavsson från KFUM Karlskrona som slog 1299p i klassen Olboys.

Vi har i år gjort om klasserna 2-manna och 4-manna till en insatstävling där 1an får 50% av potten och 2an får 20%.

2-manna herr:
1a
Filip Lindbjer, Jon Petersson (BK June) 2716p
2a
Peter Hellström, Jörgen Andersson (Team Clan) 2675p

2-manna dam:
1a
Sanna Bjelke, Maria Persson (BK Högland) 2636p
2a
Anna Mattsson, Malin Johansson (Trolle BK) 2394p

4-manna herr:
1a
Henrik Johansson, Dennis Vrabac, Mats Andersson, Andreas Andersson (Olofströms BS) 4913p
2a
Kristoffer Hagelberg, Fredric Flink, Jonathan Nordfeldt, Jimmy Stånggren (Olofströms BS) 4720p

4-manna dam:
1a
Cinna Kubek, Lisbeth Uddemar, Annika Andersson, Sara Kristensson
(GOIF Fram) 4715p
2a
Anna Mattsson, Malin Johansson, Sandra Svensson, Erika Svensson
(Trolle BK) 4373p

 

 

Finalspelet kommer gå i Värnamo, lördagen den 7 december. Då kommer de sex finalisterna i varje klass att spela matchspel man-mot-man med 30 bonuspoäng för vunnen serie. De som är klara för final kommer att kontaktas via telefon eller mail.

Fullständig resultatlista kan ni hitta under fliken "tävlingar".

Skribent: Johan Lantz

Postadress:
Småland Blekinge BF
Johanna Hedlund, Två Systrars väg 9 C, lgh 1002
393 57 Kalmar

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info