Hoppa till sidans innehåll

Årsmötet i Växjö

12 JUN 2014 22:57
Småland Blekinge Bowlingförbund höll i söndags sitt sjuttionde årsmöte. Som extra krydda var Lars-Åke Lagrell inbjuden och berättade om sin fantastiska karriär inom idrottens tjänst. Några passande exempel är han har arbetat både som kägelresare och som sekreterare i Smålands Bowlingförbund.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:59

Många priser och utmärkelser delades ut. Bland de mest flitiga vid prisbordet var Pontus Andersson, Team Clan BK, som bland annat fick årets juniorstipendium.

Lars-Åke Lagrell valdes sedan till mötesordförande och övriga punkter klubbades igenom i gott tempo. När det var dags för valen, blev det genomgående omval med två undantag. Mimmie Delic lämnade sin suppleantplats efter många år. Hon ersattes av Pontus Büttner från Växjö som därmed lämnade sin plats i valberedningen. Ny i valberedningen blev Michael Unger från Alvesta.

Två motioner hade inkommit, båda från Forsheda BK. Det handlade dels om att styrelsen ska verka för en förkortning av säsongen och dels om att antalet utländska spelare i seriesystemet borde begränsas till två. Mötet beslutade att stödja båda.

Ordföranden tryckte på vikten av att ALLA föreningar fyller i föreningsrapporten på IdrottOnline. Detta ska vara gjort senast den 30 juni 2014. OBS! Alla betalande medlemmar ska rapporteras, inte bara de som har licens. Viktigt är också att uppdatera medlemsregistret!

Årsmötet lockade totalt 31 deltagare varav 16 var ombud för sina föreningar. Detta var tyvärr en lägre siffra än de senaste åren. Vi fick in flera sena återbud med god anledning och det är ju inte mycket att säga om, men tyvärr valde flera andra anmälda föreningar att inte komma utan att avanmäla sig och det är riktigt tråkigt.

Deltagande föreningar fick ta emot vår jubileumsskrift, som kom till tack vare ett omfattande arbete av Christer Lundström från Karlskrona. Ej representerade hallar och föreningar kommer att få jubileumsskriften per post i mitten av augusti.

Skribent: Maire Wiede

Postadress:
Småland Blekinge BF
Johanna Hedlund, Två Systrars väg 9 C, lgh 1002
393 57 Kalmar

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info