Hoppa till sidans innehåll

Årsmötet 2013

13 JUN 2013 19:34
Trots soligt och varmt väder så tog sig ett 40-tal bowlare till distiktets 69:e årsmöte som avhölls i Växjö. Av dessa var 23 röstberättigade representanter för föreningar från alla håll i Småland och Blekinge.
  • Skapad: 13 JUN 2013 19:34

Mötet inleddes som vanligt med utdelning av en diger mängd medaljer och andra utmärkelser samt ett anförande av Sv BF:s Sonja Jäine som informerade om några fokusfrågor som är aktuella just nu.

Utan någon tvekan så röstades frågan om inval av två suppleanter i styrelsen igenom. Dessa väljs istället för att adjungera styrelseelever.

Vid föredragningen av verksamhetsberättelsen poängterade ordföranden att kurvan som visar antalet licenser har vänt uppåt och att vårt distrikt svarar för 80 % (120 st) av ökningen i hela landet (150 st). Han framhöll också att varje förening behöver vara mer aktiva med sitt medlemsregister på sin hemsida. Det är inte bara licensierade personer som är av värde för bowlingsporten.

Motionerna från Huskvarna BK och Jönköpings BS/Boys angående den nyinförda regeln om "Fri spelare" i farmarlag respektive "Nytt seriesystem" fick gehör och skickas vidare till SV BF:s förbundsårsmöte. Däremot fick Huskvarna själva välja om man på egen hand ville gå vidare med förslaget att göra en översyn av farmarlagsreglerna.

Personvalen utföll så att Hans-Ingmar Jansson, Växjö blev ny ledamot i styrelsen och på de nya suppleantplatserna invaldes Birgitta Lilja, Nässjö och f d styrelseeleven Mimmie Delic, Värnamo. I övrigt ser styrelsen ut som tidigare.

Valberedningen fick en ny sammankallande i Gittan Gustavsson, Karlskrona. Nyvald ledamot blev Pontus Büttner, Hovmantorp medan Malin Johansson, Karlskrona omvaldes.

Skribent: Christer Lundström

Postadress:
Småland Blekinge BF
Johanna Hedlund, Två Systrars väg 9 C, lgh 1002
393 57 Kalmar

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info