Hoppa till sidans innehåll

Årsmöte i Svenska BF

29 SEP 2010 11:34
En intensiv möteshelg är över och här kommer en liten sammanfattning.
  • Skapad: 29 SEP 2010 11:34

Den 25-26/9 var det dags för årets största möteshelg för Svensk Bowling, detta år i Örebro. För Smålands del inleddes den redan på lördag förmiddag då verkställande utskottet (ordförande, sekreterare, kassör) förstärkt med serieansvarige Bert Hagman genomförde ett möte i bilen på väg till Örebro. Huvudpunkten var förberedelse för Svenska BF´s årsmöte. Protokoll kommer att läggas ut på hemsidan efter justeringen är klar.

På lördag eftermiddag var det SDF-konferens. I år var det inget speciellt ämne utan tiden användes istället till olika presentationer. Exempelvis slutrapporterades projektet Svensk Bowling 100 år. Ett par timmar spenderades också på förberedande diskussioner inför årsmötet gällande en del motioner och styrelsens förslag.

På söndag var det då dags för årsmöte. Det finns en bra sammanfattning på Svenska BF´s hemsida så jag hänvisar till den. Noterbart är att det var en hel del motioner (27 st) och av dessa hade Småland skickat in sex. Det blev rätt mycket springande till talarstolen för mig och Ulf Sandblom som förstärkte vår delegation på söndagen med huvuduppgift att försvara de fem motioner som ursprungligen kom från Team Clan. Av alla motioner var det bara två som antogs av årsmötet och båda dessa kom från Småland (!). Den ena var motionen om att utreda frågan om skillnad mellan dam- och herr-handikapp på samma nivå, här hade vi stöd av styrelsen. Den andra motionen som gick igenom var att kräva satt oljeprofil vid slutspel. Den motionen beslutades av årsmötet trots att styrelsen yrkade avslag.

Sammanfattningsvis så var det två trevliga men hektiska dagar i Örebro. Nu återgår vi till att fokusera på Småland. Inbjudan till DM i Nässjö (26/10-7/11) är på väg ut. DM ska, efter årsmötesbeslut i juni, spelas på hösten. Nytt i år är att det separata finalspelet är borttaget och att vinnarna individuellt får startavgiften till SM, i motsvarande klass, betald. Förhoppningsvis kan det locka fler att delta.

Den 10/10 är det dags för nästa styrelsemöte i förbundet. Denna gång träffas vi i Vetlanda.

Med hopp om en fin bowlinghöst! 

/Jan Wiede

Skribent: Jan Wiede

Postadress:
Småland Blekinge BF
Johanna Hedlund, Två Systrars väg 9 C, lgh 1002
393 57 Kalmar

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info