Hoppa till sidans innehåll

Tränarutbildningar


Skånes BFs visioner för tränare säsongen 2021-2022

Skånes BF strävar efter att få så många tränare som möjligt, som är verksamma inom distriktet, att gå de nya tränarutbildningarna, alternativt uppdatera sig. Här nedan listas några av de fördelar vi ser:

- Vi tror att de nya utbildningarna som är baserade på ETBFs material kommer ge fler bättre bowlare eftersom det bevisligen finns mängder med bowlare på allra högsta nivå i världen som bowlar med den tekniken.

- Vi tror att fler tränare kommer känna sig säkrare i sin tränarroll eftersom materialet är så mycket mer omfattande än det förra svenska materialet.

- Med tanke på att man som tränaren behöver bli godkänd för att få sin certifiering säkerhetsställer det att tränaren är utbildad och kunnig vilket kan kännas tillförlitligt hos de bowlare alternativt klubbar som ska träna för tränaren.

- Vi tror att fler utbildade tränare ger både bättre bowlare men även fler bowlare över tid då det nya materialet lär ut en bowling som är mer ergonomiskt riktig, alltså mer skonsam för kroppen.

- Vi tror att samarbetet mellan barn och ungdomar i våra träningsgrupper kommer gå lättare om tränarna i träningsgrupperna och tränarna hemma utgår från samma grund.

 För frågor kring tränarutbildning kontakta någon i Skånes BFs utbildningskommitté:

Amanda Andersson, This is a mailto link

Annette Petersson, This is a mailto link

 

Förtydligande gällande förkortningar:

ETBF = European Tenpin Bowling Federation

Skånes BF = Skånes Bowlingförbund

SvBFs förtydligande gällande tränarutbildningar 

Uppdaterad: 26 SEP 2019 08:27
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info