Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Svenske världsbowlaren Jesper Svensson spelade stor bowling i natt och leder sin kvalgrupp i Tampa, Florida, när årets första PBA-tävling, 2021 Players Championship, nu startat. (Arkivbild)
 
Idag meddelade det Nederländska bowlingförbundet att de tvingas ställa in och skjuta upp Junior-EM 2021 som var planerat att genomföras under mars och april. Orsaken är den pågående pandemin.
 
Den Nationella serien ska spelas klar och återstartas tidigast 6-7 mars. Det innebär spel även i höst. – Det finns inga lätta beslut i frågan, men de scenarion vi arbetar utifrån anser vi är de minst dåliga, förklarar vice ordförande Helena Josjö.
 
Till helgen inleds årets PBA-säsong med Players Championship. Med start natten mot lördagen svensk tid går fyra svenskar in kvalspelet i denna första major-tävling som också har fått ett helt nytt format i Coronapandemins fotspår. (Arkivbild)
 
15-26 januari är det möjligt för idrottsföreningar att ansöka om kompensationsstöd för uteblivna intäkter under det fjärde kvartalet 2020 på grund av Coronapandemin.
 
Regeringen införde den 10 januari hårdare regler för att mer effektivt minska smittspridningen – regler som även påverkar svensk bowling. Här är en kort bakgrund till de nya reglerna samt förbundets råd med hänsyn till dem.
 
Påminnelse av inbjudan för anmälan till seriekonferens för Norrlandsregionen med start 18 januari.
 
Förbundsstyrelsen tog före jul beslutet att en omstart av den Nationella serien kan ske tidigast 6-7 februari om pandemisituationen tillåter detta. Nu är nya matchdatum för de uppskjutna matcherna i januari 2021 klara i BITS.
 
Svenska bowlingförbundet vill passa på att önska alla God Jul och Gott Nytt År med decembers Julnummer av E-bowlaren som finns att ladda ner via länk men som också mailas ut under dagen.
 
Svenska Bowlingförbundet bedriver certifierad gymnasieverksamhet på tre platser i Sverige – Nässjö, Partille och Malmö. Det finns ännu möjlighet för intresserade att söka till bowlinggymnasier inför höstterminen 2021.
 
Förbundsstyrelsen tog i helgen beslutet att den stoppade Nationella serien ska spelas klart enligt ursprunglig omfattning. Seriespelet kan startas tidigast 6-7 februari 2021 och då ska serierna kunna spelas färdigt i vår.
 
För andra året i rad blev Australiens Jason Belmonte vald till årets spelare på PBA-touren i USA. Svenske Jesper Svensson var en av åtta nominerade spelarna till titeln 2020 men Jesper kom inte med bland de tre slutligt nominerade.
 

Enkät gällande SM

(2020-12-18 15:55)
Var med och påverka SM!
 

Seriekonferenser

(2020-12-15 09:35)
I slutet på januari planeras det för att genomföra två olika digitala seriekonferenser.
 
Efter att FHM och regeringen öppnat för träning även för äldre än födda år 2005 från och med den 14 december 2020 har SvBF tagit fram följande råd vid träning och tävling.
 

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@skanesbf.se

Se all info