Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Nya oljeprofilsregler

(2021-05-06 13:00)
Till den kommande säsongen har Svenska Bowlingförbundet beslutat om nya regler för oljeprofiler, bland annat regleras banunderlaget i division ett till tre. - Folk ska inte behöva resa runt med en sju, åtta, klot, säger Michael Granström.
 
21-årige Sebastian Landin Olsson har precis slutfört ledarskapsutbildningen Eldsjäl 2.0 som ska forma framtidens ledarskap. Nu rekommenderar norrbottningen andra unga att söka. - Jag hade gjort om det om jag hade kunnat, säger han.
 

Påminnelse från SK

(2021-05-05 08:22)
SK har fått ovanligt många frågor om man ska anmäla sig till nästa seriesäsong eller inte. Enligt inbjudan som skickades ut till alla föreningar, tillämpar förbundet tills-vidare-anmälan.
 

Nyhetsbrev April

(2021-05-04 13:00)
Svenska Bowlingförbundets nyhetsbrev har skickats ut, där samlar vi nyheter från de två senaste månaderna. Dessutom skriver den här månaden Generalsekreterare Peter Hodor från sitt perspektiv.
 
Tidernas bästa dambowlare tog en ny seger på damernas amerikanska proffstour PWBA i helgen. Dagen före sin 47e födelsedag vann hon i helgen PWBA Lincoln Open. - Detta är nog den bästa födelsedagspresent jag har fått, säger hon till pwba.com.
 
Avgörande Roll-off på roll-off, på roll-off. Det var dramatiskt när Jesper Svensson i går kväll mötte Sam Cooley i 16-delsfinalen av PBA Playoffs.
 
Matchen i PBA Playoffs mellan den sjätteseedade Jesper Svensson från Vimerby mot elfte-seedade Sam Cooley från Australien visas på amerikansk TV på söndag. - Det blir väldigt tufft, säger Jesper Svensson.
 

”Skit, väldigt skit”

(2021-04-29 13:00)
Swebowl har frågat landslagsspelare från Danmark, Holland och Singapore hur deras bowling-situation ser ut under pandemin. - Alla bowlinghallar har varit stängda, säger dansken Jesper Agerbo.
 
Ett sätt att påverka hur Svenska Bowlingförbundet jobbar är att skicka in en motion till årsmötet före den 12 juni, men det finns också andra sätt. - Det finns möjlighet för alla att föra fram synpunkter, säger Christer Jonsson.
 
Damernas amerikanska proffstour, PWBA, återstartade i helgen efter ett längre uppehåll och Ukrainska Dasha Kovalova tog revansch direkt. - Jag var ganska besatt av att bli bättre, säger hon till pwba.com.
 
De 16 bästa på den amerikanska proffstouren avgör de närmaste fyra helgerna vem som är bäst i PBA Playoffs. 26-årige Jesper Svensson från Team Pergamon är en av dem. - Det är lite kronan på verket för den som vinner efter en bra säsong, säger han.
 

SM inställt

(2021-04-21 10:43)
Svenska Bowlingförbundet meddelar att 2021 års Elit-, Para- och Individuella SM ställs in. - Vi måste kunna genomföra våra tävlingar på ett säkert sätt, säger sportchef Michael Granström.
 

Öppet hus träff 3

(2021-04-20 17:32)
Det har blivit dags för den tredje träffen för Norrlandsbowlingen.
 
IS Götas Rasmus Edvall åkte över till USA och spelade två majors på PBA-touren och kom hem med mycket lärdomar. - För varje misslyckande är man en erfarenhet rikare, säger han.
 
När säsongens fem major-vinnare tävlade om över 850 000 svenska kronor i PBA Super Slam på den amerikanska proffstouren vann kanadensaren Francois Lavoie den stora segerchecken. - Jag har aldrig känt mig bättre på banorna, säger han.
 

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info