Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Tre aktuella och större tävlingar – Leandersson Christmas Tournament i Mora, Svan´s Tak Masters i Markaryd och Bil Nord Open i Örnsköldsvik skjuter samtliga fram sina tävlingsdatum. Detta på grund av den pågående pandemin.
 
Tio bowlingföreningar beviljades kompensationsstöd för ekonomiska förluster på grund av covid-19 under det tredje kvartalet 2020. Totalt fick de tio föreningarna 204 000 kronor.
 
Nu kan du anmäla ditt intresse för att spela +50 VM, som är planerat att genomföras november 2021, till förbundskapten Christel Carlsson. – Det är en väldigt rolig upplevelse, men på grund av pandemin är ingen plats utsedd ännu, förklarar Christel.
 
Den stora ungdoms- och juniortävlingen Swedish Youth Open, SYO, 2020 skjuts upp på grund av covid-19. Ny preliminär speltid är satt till slutet av mars månad 2021.
 
I Markaryd planeras för nya Svan´s Tak Masters. En helt ny 0-hcp tävling som dock kunde ha fått en enklare start. – Med tanke på utvecklingen den senaste tiden hoppas vi verkligen att tävlingen kan genomföras, säger Joachim Back, tävlingsansvarig.
 
Svenska Bowlingförbundet skjuter upp alla matcher i Nationella serien med start i dag till och med den 31 december 2020. En huvudorsak är att så många regioner nu infört de skarpare allmänna råden att alla serier i den Nationella serien nu berörs.
 
Ideella Folkspel, föreningslivets eget lotteribolag, har summerat försäljningen av Bingolotter, Sverigelotter och Julkalendrar det senaste verksamhetsåret. Det visade att bowlingföreningar, som sålt dessa, tjänat ihop hela 3 375 000 kronor.
 
Igår tisdag kom besked om att ytterligare fyra regioner inför skärpta allmänna råd för att hejda smittspridningen av covid-19. Förbundet agerar som tidigare och skjuter upp berörda matcher
 
Svensk ungdomsbowling får ytterligare drygt en halv miljon kronor. Det sker när den andra och ordinarie utbetalning för 2020 ur Svenska Spels ungdomsinitiativ Gräsroten genomförs den 11 november.
 
Nu är det klart att C More Sportkanalen direktsänder finaldagen av EBT-deltävlingen Leandersson Christmas Tournament i Mora Parken bowling. – Det blir hela 3 timmar direktsänd bowling, säger en glad Mikael Alfredsson, som är tävlingsansvarig.
 
I veckan införde fem nya regioner skärpta allmänna råd lokalt för minskad smittspridning. Även matcher där lag från dessa regioner deltar kommer att skjutas upp och Seriekommittén arbetar med att hitta nya speldatum.
 
Idag lanserar Svenska bowlingförbundet en särskild webbsida på Swebowl.se där vi samlat viktig och aktuell information kring covid-19 och bowling, både nationellt och regionalt. Ni hittar sidan via en ny knapp högre upp på Swebowl.se startsida.
 
I går tisdag tog Jönköpings, Hallands och Örebros regioner beslut att införa Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd för att hejda smittspridningen av covid-19. SvBF skjuter nu även upp dessa matcher som berörs i den Nationella serien.
 
Idag tisdag kom besked om att det införs skärpta allmänna råd även i Hallands, Örebros och Jönköpings län för att hejda smittspridningen av covid-19. Förbundet följer utvecklingen och återkommer med mer information när nya beslut är tagna.
 
Strängare råd i fem regioner för att hejda smittspridningen av covid-19 gör att närmare 200 matcher i den Nationella serien skjuts upp. Lista med uppskjutna matcher kan nås i denna artikel och BITS är uppdaterad med nya matchtider på merparten.
 

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@skanesbf.se

Se all info