Hoppa till sidans innehåll

Viktiga poäng på spel när serierna ska avgöras

03 MAR 2019 18:03
Säsongen närmar sig sitt slut och det många serier där det fortfarande är väldigt öppet om platserna för uppflyttning och kval. Den gångna helgen spelades det många viktiga matcher i skånska bowlinghallar.
  • Skapad: 03 MAR 2019 18:03

I Bjuvs bowlinghall var det match i herrarnas division 1 södra Götaland. Team Bjuv hade en på förhand bekväm uppgift när gruppjumbon Vårkulla besökte Skåne. Team Bjuv var också det starkare laget och vann bekvämt med 17-3 (6515-5875). Hemmalaget öppnade starkast och höll greppet om matchen hela vägen. De tog hem första serien med 4-1, andra med 5-0 och avslutade med 8-2 på de två sista serierna. Matchens lirare blev hemmalagets Martin Hyllén med 990 före Johan Andersson 841, Christian Olsson 825 och Jonas Ekenberg 821. Seger innebär att Bjuv ligger kvar på den andra kvalplatsen i grupp B. De ligger två poäng före trean Team Värnamo och tre före fyran Bockarna. Det återstår fyra matcher av säsongen och Bjuv har stora möjligheter att få kvala mot allsvenskan.

I division 2 västra Götaland var den viktigt ”fyrapoängsmatch” som spelades i Tyringe. Hovet tog emot Turbanen. Inför matchen hade båda lagen 27 poäng och skuggade ledande Ohm i tabellen. Den första serien blev en jämn uppgörelse. Hovet vann totalen med fyra poäng men vann bara ett banpar, vilket gav Turbanen ledningen efter första serien. Turbanen drog ifrån efter andra serien som de vann med 1-4 och hade ledningen med 3-7 efter halva matchen. Den tredje serien blev väldigt snarlik den första. Hovet tog hem totalen men vann bara ett banpar. Turbanen drog därmed ifrån till 5-10 och hade säkrat minst en poäng. Hovet la in en högre växel i sista serien som de vann med 4-1, vilket inte räckte för poäng i matchen. Turbanen vann med 9-11 (6172-6053) och drog ifrån Hovet med två poäng i tabellen. Matchens bästa spelare blev hemmalagets Casper Olsson med 887. Hos gästerna blev Daniel Pettersson bästa spelare med 827.
Turbanen vann även omgångens andra bortamatch och gick upp på samma poäng som ettan Ohm med fyra matcher kvar att spela för samtliga lag. Hovet ligger kvar som trea och är nu fyra poäng efter Ohm och Turbanen.

I damernas division 1 södra Götaland spelades en viktig match i kampen om de tre kvalplatserna till Allsvenskan. Hässle leder serien och ser ut att ha den ena kvalplatsen säkrad. Spader Dam F låg inför helgens spel fyra, en poäng bakom trean Staffanstorps BK. Spader Dam och Hässle möttes i en match där seger för Spader Dam skulle föra upp laget på kvalplats och en seger för Hässle skulle innebära att de i princip säkrat kvalplatsen. Matchen var väldigt jämn i de två första serierna. Hemmalaget tog hem första serien med 3-2 och gjorde detsamma i andra serien. I den tredje serien vände Hässle på matchen. De tog hem serien med 1-4 och var i ledningen med 7-8 inför sista serien. Hässle fortsatte i samma spår i sista serien och tog även hem den med 1-4 vilket gav dem segern med 8-12 (5385-5482). I hemmalaget blev Ellinor Hedengren med 735 och hos gästerna blev Martina Lundgren bäst med 829.

Hässle kopplade grepp seriesegern då de även besegrade Höganäs med 8-12 . För Spader Dam ser chanserna att nå kval mindre ut nu. De ligger kvar en poäng bakom Staffanstorps BK men har två matcher mer spelade. Det återstår dock många matcher att spela och mycket kan hända innan sista matchen är spelad.  

 


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info