Hoppa till sidans innehåll

Välbesökt när Skånes Bowlingförbund höll sitt årsmöte under torsdagen

13 SEP 2019 18:13
Det var ett välbesökt årsmöte med pristagare och föreningsrepresentanter. Landslagsspelare, ett antal 300-serier och en välförtjänt LN-Stipendiat fanns bland deltagarna. Två nya suppleanter till styrelsen valdes in.
  • Uppdaterad: 13 SEP 2019 18:13

Innan årsmötet började hölls en parentation för Skånes Bowlingförbunds tidigare ordförande och hedersordförande Lennarth Nordsten som gick bort 28 oktober i fjor. Lennarth var en stor ledare som under många år kämpat för Skånes bowlare. En man med starka åsikter och som alltid sa vad han tyckte. En av Lennarths styrkor som ledare var att han var väldigt bra på att delegera. Lennarth som lagt enormt många timmar och energi för Skånes räkning under sina 30 år i styrelsen.


Patrik Johansson, tidigare landslagsspelare, elitspelare och nära vän till Lennarth, var på plats för att dela ut Lennarth Nordstens stipendium till årets unga ledare. Årets stipendiat är Ronja Edvall, BK Hovet. Ronja har under flera år varit ledare i BK Hovet och främst tagit hand om deras ungdomar. Ronja har även gått flera tränarkurser och hjälper även till på Skånes BF träningsgrupper och träningsläger. En väldigt uppskattad ledare i föreningen som bidrar till en stor utveckling av föreningen och deras verksamhet.

                                   Ronja Edvall & Patrik Johansson

Ett antal glada spelare som gjort 300 för första gången fick sitt diplom och nål. En extra speciell 300-serie var Larry Johansson, Skånes första parabowlare som gjort 300. Även två parabowlare som deltagit i landslagsspel fick mottaga pris för deras fina prestationer. Ing-Marie Billgren ansvarig för paraverksamheten i Skåne uppmanade bowlarna att besöka både Para-DM 14/12 2019 på Baltiskan och Para-SM som kommer gå i Helsingborg till våren för att få se riktig bowlingglädje.

                          
   Rebecca Löfgren, BK Skoj, Tollarp, Mathias Nilsson, Palmstadens HBK, Trelleborg                             Fina framgångar i Special Olympics Abu Dhabi 2019

        Elin Olanders, Föreningen Parasport, Lund
SM Guld para Damer BCajsa Wegner och Ottilia Gunnarsson prisades för deras fina landslagsinsatser under året.

Årsmöteshandlingarna avhölls utan större diskussioner. Ordförande Mats Lunderquist förklarade årets minusresultat med tappade licensintäkter efter införandet av B-licensen och utfallet av detta,
då Skånes BF inte idag får göra något tillägg på B-Licensen.  41% av våra licenser i Skåne är B-licenser och distriktet får ingen ersättning för detta men vi förväntas ge dem samma service som de med A-licens. Svenska Bowlingförbundet har också förändrat spelreglerna för utdelandet av SDF-bidraget, som tidigare bland annat baserat sig på LOK-stödet som visar hur mycket aktivitet som finns i distriktet till att istället ge en bonus till de som ökat minst 10% av sina licenser. Skåne fick därmed nästan 40 000 kr mindre i SDF-bidrag jämfört med om man behållit den gamla beräkningsmodellen medan Gotland som ökat med 20 - 25 licenser (mestadels B-licenser) och därmed ökat sina licenser med 10% fick en bonus på 25 000 kr av Svenska Bowlingförbundet. Det är ett exempel på hur skev den nya fördelningen är.  Till den nya säsongen har Svenska Bowlingförbundet åter ändrat sin beräkning, men tyvärr inte tillbaka till den gamla modellen. Någonting måste göras antingen får man dra ner på verksamheten, administrationen eller höja avgifterna. Vår förhoppning är att vi ska få gehör på de motioner som vi skickat in till Svenska Bowlingförbundets årsmöte och att det ska göra skillnad till kommande år. Styrelsens förslag om höjd registreringsavgift för föreningar från 1700 kr till 2000 kr och för paraföreningar från 1100 till 1300 kr, godkändes av mötet.Skånes Bowlingförbund har skickat in 6 motioner till Svenska Bowlingförbundets årsmöte,
Vi hoppas att dessa ska medverka till en positiv förändring framöver.

Inför årsmötet hade två av styrelsens medlemmar aviserat att de inte ställer upp för omval. Skånes BF tackar Josefin Nilsson, BK Söder, och Peter Andersson, BK Full House, för deras arbete och insatser i styrelsen. Bengt Dexe valdes in som ledamot istället för Josefin och lämnade därmed sin plats som suppleant. Till nya suppleanter valdes Katarina Norlin, BK Söder, och Micael Elfström, Staffanstorps BK.

                           
     Josefin Nilsson & Peter Andersson 

                                     Kent Kryger, BK Lejonet, Klippan
                               - Skånes Bowlingförbunds Guldplakett nr. 83


                                          Joakim Mårtensson Team Ystad                                         
         Robin Johansen LUMA, Paul Karlsson ÖBS, Håkan Johnsson Tetra Laval 

           Joakim Allers, Kulladals BS 

Eliaz Olsson, BK Femtionian, Hässleholm
Individuella SM för Herrar A 17-21

Ottilia Gunnarsson, BS Hässle, Hässleholm, 
JEM i Wien, Österrike 2018, Singel 11:a, 2-manna 3:a, 4-manna 3:a, All Event 13:e Masters kvartsfinal

Alf Truedsson, BS Olymp

Göran Åkesson LUMA

Robert Kaneby, Kulladals BS


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info