Hoppa till sidans innehåll

UPP-Slaget 2018

13 AUG 2018 09:45
För tredje året i rad arrangerade UPP, Unga på plats, ungdomstävlingen UPP-slaget. SKBF arrangerade även i år en bussresa för de skånska ungdomarna som deltog.
  • Skapad: 13 AUG 2018 09:45

23 ungdomar åkte med SKBFs minibussar som lämnade Malmö under fredagsmorgonen för att ta sig till Jönköping och RC Bowl. Med på resan var även sju av Team Skånes ledare.

Totalt var det 39 skånska ungdomar som ställde upp i tävlingen, vilket innebar att en tredjedel av deltagarna kom från Skåne. Tävlingen var uppdelad i två klasser, klass 1 för de födda 1992-2000 och klass 2 för de födda från 2001.  Spelet var uppbyggt på två spelpass, ett på nyoljat och ett på ”burn”. När den ena gruppen spelade på nyoljat, hade den andra gruppen föreläsning tillsammans med landslagsspelarna Martin Larsen och Dennis Eklund. När kvalspelet var färdigt gick 20 spelare i varje klass vidare till finalspel.

Av de skånska ungdomarna var det 15 som lyckades ta sig till finalspelet. Precis som tidigare år nådde de skånska ungdomarna långt. Andreas Nilsson, Team Ystad, var den som tog sig längst. Efter att ha varit etta i kvalet vann han båda sina matcher i de inledande två finalstegen. Detta gjorde att han gick direkt till finalmatchen på den avslutande stegen. I finalmatchen blev dock dansken Oscar Larsen för svår. Oscar hade i ”semifinalen” vunnit mot en annan skåning, Casper Olsson, Hovet. Andreas slutade alltså tvåa och Casper trea i klass 1. I klass två var det Goliat Olofsson, Femtionian, som nådde längst när han slutade trea.

SKBF med ledare tackar för en trevlig helg med många duktiga ungdomar och fina prestationer. De skånska ungdomarna höll fanan högt och vi hoppas att fortsätta vara med i toppen även nästa år.

 


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info