Hoppa till sidans innehåll

Turbanhallen har besökts av USA-proffs

30 AUG 2017 19:43
Hässleholmsbowlarnas hemmahall Turbanhallen fick på måndagen fint besök av tre PBA/PWBA-proffs när de höll ett träningsläger, eller ”clinic” som man säger i USA, i just nämnda hall.
  • Skapad: 30 AUG 2017 19:43

De tre proffsspelarna kom nu förstås inte enbart för detta träningsläger, utan deras huvudmål med resan till Sverige var ju deltagande i världstourtävlingen Storm Lucky Larsen Masters i Malmö. De tre proffsen Anggie Ramirez Perea, Danielle McEwan och Anthony Simonsen såg även fram emot att besöka Hässleholm och hålla i ett träningsläger. Möjliggörandet av denna avstickare ut i det skånska landskapet, så här en dag efter Lucky Larsen-tävlingen, skall väl till stor del tillskrivas Martin Larsen själv och Turbanhallens driftige hallägare Michael Wegner.

Förslaget till besöket och kanske även träningslägret var Martins idé, och det började ta form i våras sedan hallägare Micke Wegner blivit tillfrågad om att stå som värd för ett event som detta. Och så blev fallet, och platsen blev Hässleholm, där Micke för dagen assisterades av dottern Jenny

Inte oväntat var det ett till nästan sista platsen välbesökt läger där deltagarna fick både råd och tips av proffsen, såväl teoretiska som praktiska. Ett tips lägerdeltagarna fick, det var att träna på en sak i taget och inte 8-10 saker samtidigt. En och annan frågestund blev det också mellan bowlingspelandet där alla tre berättade att de alla spelat bowling i ca 15-20 år. Och de tre är ju inte lastgamla precis. De berättade också hur mycket tid de lägger på träning, och då i synnerhet när det inte är tävlingssäsong. Danielle McEwan var den av de tre som verkade träna mest, nästan varje dag i veckan och 2-3 timmar/dag. Anthony Simonsen däremot var den av de tre som ansåg träningen vara ett nödvändigt ont, och inte lika kul som själva tävlandet. En sak de tre dock hade gemensamt var att de provade många sporter, i synnerhet bollsporter, innan de bestämde sig för bowling.

På det hela taget ett väldigt uppskattat träningsläger och besök, både av lägerdeltagarna och proffsen. Och för några av deltagarna förgylldes kvällen ytterligare lite extra, då tre av dem vann varsitt klot, signerade av proffsen. Och alla var eniga – detta får gärna bli en favorit i repris.

Insändare och bild: Jörgen Oksanen

 


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info