Hoppa till sidans innehåll

Träningsstart för ungdomsgrupperna

04 OKT 2016 08:05
Säsongens första träningshelg för ungdomsgrupperna är avklarad. På programet stod spärrträning och tid. Det var drygt 100 ungdomar som var med vid den första träningshelgen.
  • Skapad: 04 OKT 2016 08:05

Talang, utveckling och elitgruppen inledde helgen med att inta Baltiskan under lördagen. Efter den sedvandliga uppvärmningen med joggning runt hallen fick ungdomarna slå några uppvärmningsslag innan dagens första övning. Ungdomarna fick öva på grunderna i start och stopp. Allt för att få bättre timing och bättre tid i släppet. Efter övningen och paus, stod spärrträning på schemat. Tränarna gick igenom de olika spärrsystemen som finns. Första övningen gick ut på att hitta ett punkt i ansatsen där spelarna kunde spela över mittpilen och ta sjuan och tian. När spärrarna satt och käglorna trillade var det dags att flytta ett steg in. Fyran och sexan ställdes och nu gällde det att räkna på ribborna och hitta en ny punkt för att spärra över mittpilen. Träningsdagen avslutades med tävling som sig bör. Minibowling var det som gällde och det var många ungdomar som visade att träningen gett resultat.

På söndagen var det dags för breddgruppen och U23 att träna i Helsingborg. För breddgruppen började dagen med att träna på startpositionen och få rätt flyt i de första stegen. När de vara klara med den biten gick de över till att öva på slutpositionen. Ungdomarna fick själva komma med förslag på hur en slutposition skulle se ut och tillslut fick de öva på det ute på banorna. Precis som på lördagen blev det även spärrträning. Tränarna gick igenom grunderna i spärrförlyttning och efter några slag märktes det att spärrarna blev fler. Även här avslutades dagen med minibowling.

Tack till alla ungdomar och ledare för en trevlig träningshelg.
Vi ses igen 12-13 november när träningshelg 2 går av stapeln.


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info