Hoppa till sidans innehåll

Träningshelg 3

19 MAR 2017 20:56
Under den gångna helgen var det åter dags för de skånska ungdomarna att samlas för träningsdagar tillsammans med tränarna i Team Skåne. Klotkunskap var helgens tema.
  • Skapad: 19 MAR 2017 20:56

Helgen inleddes med två träningspass i Baltiskan. 56 ungdomar var på plats för att få individuell träning och nya kunskaper. Helgens tema var klotkunskap. Under lördagen var Anders Ström på plats och berättade om klot och förklarade den så kallade klottrappan. Han gick igenom vilka olika typer av klot det finns, från platsklotet till det mest aggressiva klotet. Han visade även upp olika typer av klot och förklarade skillnaderna på dem.

På söndagen var träningen förlagd till Olympia i Helsingborg med 22 närvarande ungdomar. Som klotexpert var Patrick inbjuden och han pratade mycket om släppets effekt på klotet och om skötsel och ytor. Anders och Patrick poängterade hur viktigt det är att ta hand om sina klot, att torka bort oljan efter varje slag och att tvätta kloten efter varje träning eller match. De pratade även om att ytan på klotet är mycket viktig för klotets egenskaper. En blankboll ska hållas blank och en matt ska vara matt. För de som vill förändra ytan, kom de med en rad tips. Du kan lämna in klotet till din klotborrare, men man kan även förändra ytan själv med hjälp av så kallade ”abralon”. Ett slippapper som ruggar upp ytan på kloten och ger de en mattare yta som fäster bättre i banan. Vill du veta mer om hur du kan förändra ytan på dina klot, vänd dig till din klotborrare. Anders och Patrick gick även runt bland ungdomarna och pratade om vilka klot de hade i sina väskor och svarade på alla möjliga frågor om utrustning.

Glöm inte bort Ungdomsbowlingens Dag i maj.


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info