Hoppa till sidans innehåll

Team Extreme obesegrade i Sydskånska

27 NOV 2016 19:21
Antalet dambowlare och damföreningar har de senaste åren blivit färre. Det är en trend som måste brytas för att dambowlingen inte ska utarmas fullkomligt. En konsekvens är att lagen i division 1 har nästan lika långa resor som lagen i allsvenskan.
  • Skapad: 27 NOV 2016 19:21

Team Extreme från Löddeköpinge spelade förra säsongen i division 1. Inför årets säsong valde de att gå ur det nationella seriespelet och enbart spela i Sydskånska reservlagsserierna. De långa resorna var en bidragande faktor.

- Det var inte roligt att åka till Nybro och Olofström för att spela en match. Det blev för långa resor och därför valde vi att spela i reservlagsserien istället, säger Gunilla Johnsson i Team Extreme.


Under söndagen spelade Team Extreme match borta mot Staffanstorp i Sydskånska division 2. Team Extreme har inlett säsongen bra och var obesegrade inför matchen med sex vinster och en oavgjord. Gästerna fick en bra start på matchen. Första serien vann de med 3-2. Staffanstorp kom tillbaka och kvitterade matchen i andra och gick ifrån till ledning efter tre serier, 8-7. Team Extreme ville dock behålla förslutnollan och kämpade sig tillbaka i matchen och fick till ett oavgjort resultat. Staffanstorp vann totalslagningen med 5131-5053. De hade även spelarna med högst individuell slagning, Marie Andersson 799, Bianca Rothman 710 och Sofi Berntsson 701. Hos gästerna var det Christina Nilsson som spelade in flest poäng, 669, före Marianne Andersson 654 och Gunilla Johnsson 651.

Det minskade antalet bowlare i stort, men damer i synnerhet, tror Gunilla beror på rekryteringssvårigheter.

- Det är svårt att rekrytera ungdomar och nya spelare. Bowling är en ganska dyr sport och då lägga till resor och annat gör att det är svårt att få in nya spelare.

Team Extreme utesluter inte att återvända till det nationella seriesystemet, men då skulle det vara i en serie med enbart skånska damlag.

- Skulle det finnas en serie med skånska damlag, likt skåneligan för några år sedan, skulle vi kunna tänka oss att medverka. Men det är en utopi och jag tror inte det kommer hända, säger Gunilla Johnsson. 


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info