Hoppa till sidans innehåll

Svenska Bowlingförbundets årsmöte avhölls i helgen rekordsnabbt!

08 OKT 2018 16:10
I helgen avhölls Svenska Bowlingförbundets årsmöte och en SDF-konferens på lördagen.
  • Skapad: 08 OKT 2018 16:10

Mötet gick detta år rekordsnabbt trots(?) att en hel del förändringar blev beslutade:

Till ny ordförande valdes Peter Tidbeck för en tid av två år. Han ersätter Ulf Sjöblom som varit ordförande sedan 2012.

Nya medlemmar i styrelsen är Eva Bergelin som ersätter Ilpo Axenhus som ordinarie ledamot medan Hampus Thorstensson ersätter Peter Tidbeck som suppleant.

Det viktigaste beslutet var dock beslutet om en ny seriestruktur för den nationella serien på herrsidan i Syd- och Mellan-Sverige. Beslutet innebär bl.a. att förutom i Allsvenskan (kommer fortfarande att vara 16 lag) kommer alla serier att bestå av 12 lag som skall finnas i samma tabell (vissa serier i div 3 kan det bli något färre lag i), antalet kvalmatcher kommer att minska totalt sett i systemet. Det kommer att vara direktuppflyttningar från division 1 och 2 medan det kommer att vara nödvändigt att kvala om man vill avancera från Allsvenskan till Elitserien eller från division 3 till division 2.

Genom ett tilläggsyrkande från Skånes BF som accepterades av årsmötet så kommer det dock att vara färre lag från division 3 som ”tvingas” till ett kval, man kommer också ha rätten att avstå från kvalspel utan ”straff” om man absolut inte vill avancera från 3:an till 2:an. Beslutet kommer att innebära kortare reseavstånd för lagen i de lägsta divisionerna, men samtidigt så kan det bli längre resor i högre divisioner då seriepyramiden på detta sätt spetsas vilket också innebär högre spelstyrka på lagen som kommer att finnas i de högre divisionerna. I Götaland kommer division 1 att minska från 36 lag till 24 lag och division 2 minskar från 72 lag till 48. Säsongen 2019–2020 kommer att vara ett övergångsår men vi återkommer med mer information från Seriekommittén så småningom om detta.


Skånes BF hade också lagt en motion om att tävlingsarrangörer skulle åläggas att betala ut prispengar inom 10 dagar (istället för dagens 30), men detta röstades ned av årsmötet med motiveringen att detta svårligen låter sig göras. Dock tror Skånes styrelse (grundat på erfarenheterna från Skånes tävlingsarrangörer) att detta är absolut möjligt att genomföra och kommer att återkomma med förslaget igen.

I övrigt pågår en översyn av individuella SM (motion nr 3) medan förslaget om att ge topprankade lag fördel av hemmaplan i kval röstades ned för tillfället men skall utredas av Seriekommittén då förslaget bedöms som intressant. Dock finns frågor om t.ex. kval i 4-banorshallar då. Övriga motioner behandlades tillsammans med förslaget om ny seriestruktur.

Utöver detta så belönades ett antal spelare och ledare med förtjänsttecken och utmärkelser.
Bland annat så har Cajsa Wegner blivit ”Stor Grabb” vilket är en remarkabel prestation för en spelare som ännu inte fyllt 21!

Vi vill också poängtera för Skånes klubbar att komma ihåg att ansöka om utmärkelser för era duktiga ledare! Ett erkännande och uppskattning för sina arbetsinsatser är välkommet hos de flesta ledare. 

 

 

 


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info