Hoppa till sidans innehåll

Svenska Bowlingförbundets Årsmöte 2020

05 OKT 2020 14:14
Under den gångna helgen samlades representanter från distrikten för Svenska bowlingförbundets årsmöte 2020. Årsmötet avhölls detta år i Solna.
  • Skapad: 05 OKT 2020 14:14

Årsmöteshelgen inleddes på lördagen med att distrikten hade ett möte där framtidens bowling diskuterades. Till grund för diskussionen fanns de fyra byggstenar som bowlingen bygger på, Bowlingförbundet, distriktsförbundet, föreningarna och bowlinghallarna. Distrikten diskuterade vad som blir viktigt i framtiden för att Svensk bowling ska utvecklas och växa, sett utifrån de fyra olika områdena. Kommunikation, transparens och kompetens var ord som ofta återkom. Hela mötet summerades sedan med ett enda ord, Våga. Svensk bowling måste våga ta nya och ibland obekväma steg för att vi i framtiden ska kunna bli fler bowlare.

Lördagseftermiddagen bestod av information från Svenska bowlingförbundets styrelse och olika kommittéer. Det informerades om utvecklingar i BITS, ny bidragsfördelning, nytt utbildningsmaterial för tränare (TUG) och mycket annat.

Själva årsmötet gick ganska fort under söndagsförmiddagen. På en dryg timme var det över och då hade tre motioner avverkats och tre nya personer valts in i styrelsen. Skånes tidigare ordförande Mats Lunderquist valdes in som ledamot i styrelsen.

Bulltofta BK har varit på tapeten den gångna bowlingveckan. I förra veckan blev det känt att Malmöföreningen var en av 30 föreningar i Sverige som fick motta ett stipendium ur Unibets och Henrik Lundquist 30/30-fonden. På årsmötet blev det nya hyllningar till föreningen. Eldsjälen och tillika föreningens ordförande Jonas Torstensson fick ta emot Svenska Bowlingförbundets ledarstipendium för sina insatser för bowlingsporten generellt och Bulltofta i synnerhet. Skånes BF säger stort grattis till Jonas och Bulltofta BK. 

Spader Dams talang Nora Johansson fick ta emot ett stipendium ur Bowlingfonden för sina framgånar både nationellt och internationellt det senaste året.


E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info