Hoppa till sidans innehåll

Svenska bowlingförbundet har haft SDF-konferens och årsmöte i helgen

02 OKT 2016 20:34
I helgen avhölls rubricerade i Stockholm och Skåne representerades av Lars-Inge Andersson, Mats Lunderquist, Pia Elfström och Annette Petersson.
  • Uppdaterad: 02 OKT 2016 20:37

Den nya sportchefen, Mikael Granström, presenterade sig själv och sina tankar kring nya jobbet och tryckte på tre saker som han tyckte var speciellt viktiga att jobba med nämligen seriespelet, parabowling och ungdomsbowling.

Förbundet har även en projektanställd, Annika Kilander, som skall jobba med rekrytering av nya bowlare där både förbund och enskilda föreningar kan få diverse stöd när det gäller rekrytering.

Förbundsordföranden Ulf Sjöblom, som omvaldes av årsmötet, tryckte i sitt inledningsanförande på det han tyckte vi lyckats med och de områden där han ansåg det fanns en förbättringspotential. De områden han i första hand bedömde hade en utvecklingspotential var rekrytering, seriespelet, parabowling, få in nyanlända i vår verksamhet, utbildning, ledarutveckling och samtalstonen på sociala medier.

Det finns två frågor som det kommer att bli stort fokus på under det närmsta året, den ena frågan är att utreda för- och nackdelar med att slopa dagens distriktsorganisation och ombilda dessa till sju regioner och ett inriktningsbeslut kring detta togs på årsmötet. För Skånes del innebär detta mest indirekta konsekvenser, som förslaget ser ut i dagsläget, eftersom tanken är att Skåne skall bli en egen region. Utredningen skall bedriva med inriktningen att ett beslut skall kunna tas på årsmötet 2017. Den andra frågan är att genomföra total utredning av vårt seriesystem.

En delrapport kring båda dessa utredningar kommer att presenteras på ordförandekonferensen i februari 2017.

Vid de traditionella årsmötesförhandlingarna hade Skåne tre motioner som skulle behandlas och resultatet blev blandat:

- Motionen om kvalspelet hade förbundet redan innan mötet beslutat genomföra genom att besluta att införa förändringarna i Blå Boken

- Motionen om damer i kvalet till herrarnas elitserie skall ingå i utredningen om hela seriesystemet

- Motionen om oljeregler i kvalspelet till elitserie och allsvenskan blev avslagen.

 

Övrigt av intresse ur ett skånskt perspektiv på årsmötet är att

- Mats Lunderquist Kulladals BS blev invald i valberedningen

- Jenny Wegner BK Femtionian tilldelades utmärkelsen ”Stora grabbars märke”

Ett mer utförligt referat från årsmötet presenteras på www.swebowl.se

 


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info