Hoppa till sidans innehåll

Svalt intresse för klubbträffarna

27 OKT 2016 07:44
Vi bjöd in till tre klubbträffar i Hässleholm, Malmö och Helsingborg under oktober, för att diskutera aktuella frågor inom bowlingen.
  • Skapad: 27 OKT 2016 07:44

Tyvärr så visade sig intresset vara ganska svalt för denna typ av dialoger och endast i Hässleholm samlade träffarna ett antal som kan anses vara acceptabelt. I Malmö var intresset klent och till träffen i Helsingborg var intresset så lågt att vi valde att ställa in.

Alla de som var närvarande skall ha ett stort tack för de synpunkter som framkom och styrelsen kommer att prioritera och behandla dessa på styrelsemötet den 28 november. Svårigheten med att endast ett litet antal föreningar deltar i dialogen är att bedöma hur välförankrade de är inom de som inte deltagit.

Här redovisas en del av de synpunkter som kom fram under träffarna:

Antalet damlag i nationella serierna har minskat kraftigt de senaste åren och om vi skall vända detta krävs troligen att det bli färre helger, genom t.ex. dubbelmatcher eller sammandrag och kortare resor i lägre serier

Damer försvinner från bowlingen p.g.a. skiftarbete, ensamstående, småbarnsföräldrar, för svåra oljeprofiler

Damer väljer i allt högre utsträckning att spela i herrklubbar p.g.a. bättre motstånd och att de vill ha samma träningsdag som sin partner/familj för att underlätta livspusslet.

I herrserierna bedöms resorna i division 2 och 3 bli för långa, en övergång till 12 lagsserier i stället för 18-lagsserier skulle kunna lösa en hel del av detta.

Exempel på rekryteringsområden kan, förutom ungdomar, vara golfspelare, damer i ”icke barnafödande ålder”, pensionärer

Intresset för oljeprofiler och Inläggning av dessa i BITS i lägre serier bedöms inte ha något värde och kan slopas. Låt hallarna lägga in hallprofilen och de matcher där det är någon annan profil kan rapporteras enligt dagens regler.

Samarbetsavtalen verkar, lite generaliserat, huvudsakligen beröra duktiga damer och klubbar i de högre serierna.

Det lite annorlunda upplägget på hemsidan med en lite bredare redovisning upplevdes huvudsakligen positivt.

Ovanstående kan anses vara de frågor som diskuterades ganska samstämmigt både i Hässleholm och Malmö. Sedan fanns det ett antal frågor som endast diskuterades på en av orterna och de nämns endast i punktform och de var Team talang, breddgrupperna placering på olika hallar, ungdomsmatchen mot Köpenhamn, SBHF:s nyhetsflöde, uppfräschning av ”gamla” tränare, vuxenträning, faktura på årliga avgifter, pensionärsbowlingen, undvikande av samtidiga matcher för A- och reservlag, bötesförfarandet kring BITS och turordning på bortamatcher

 


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skånes Bowlingförbund
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: 0406005985
E-post: annette.petersson@sk...

Se all info